Het Zwarte Hart (Duisternis #1) by Stephanie Garber

Mijn recensie:

Ik wil Serendipity Books bedanken voor dit exemplaar om te lezen via de bookclub van Het Zwarte Hart. #BookClubHZH

Het Zwarte Hart is het eerste deel van de Caraval, duisternis serie van Stephanie Garber. Een paar maanden geleden zag ik dit boek langskomen op Goodreads en ik vond ze engelse cover echt prachtig. Ik heb toen op internet naar de Nederlands editie en kwam erachter dat deze zelfs nog uit moest komen. Toevallig zag ik de bookclub voorbij komen en had me daarvoor opgegeven en ik werd uitgekozen. Niet geschoten is altijd mis! Ik was dan erg blij, toen het boek op de mat bij de voordeur lag.

“Every person has the power to change their fate if they are brave enough to fight for what they desire more than anything.”

Ik moet eerlijk bekennen dat ik bij de eerste twee hoofdstukken dacht: ‘waar gaat dit over?’ Twee zussen, geschreven brieven, een rare vader en nog meer van die dingen. De achterflap was wel duidelijk, maar erg mysterieus waardoor je niet echt een beeld kreeg. Ja, het klinkt erg tegenstrijdig.

Het boek neemt op een bepaald punt een andere wending en ik heb maar een woord. WAUW!

 1. Het verhaal is origineel.
 2. Ontzettend goede karakters.
 3. Verhaallijn is goed geschreven.
 4. Alles heeft een goede diepgang.

Ik werd helemaal meegezogen in het verhaal van Scarlett. Het was geen moment saai en wanneer er iets gebeurde en het weer wat rustiger werd, kwam het volgende alweer aanzetten.
Het hele verhaal door ben ik ontzettend gefocust geweest op een bepaald persoon genaamd Legend. Ik wilde alles weten en ik moest dan ook zeggen dat ik helemaal gek werd van het feit dat ik op het einde erachter kwam dat het alsnog een spel was, terwijl ik helemaal overtuigend was van deze persoon.

“No one is truly honest. Even if we don’t lie to others, we often lie to ourselves. And the word good means different things to different people.”

Stephanie Garber heeft die scène heel goed weergegeven naar de lezers.

Voordat ik aan het boek begon had ik het idee dat het een soort Carnaval of circus idee was, maar dit is het helemaal niet. Ondanks dat het allemaal goed kwam, wilde ik het absoluut niet meespelen. Kijken misschien, maar niet meespelen. Het is gaat ver. Verder dan normale grenzen.

368 bladzijden verder met veel vragen was ik nogal geïrriteerd dat het allemaal al afgelopen was. Het was dan ook niet zo gek dat ik Stephanie Garber even gestalkt heb op Twitter. Ik heb regelmatig contact met haar en we hebben het vooral over Legend. Ze is een super aardig persoon en reageert eigenlijk altijd wel. Ik wacht in ieder geval met smacht op boek twee en het duurt me veeeeeel te lang. Geduld is een schone zaak en tot dan moeten we boek één maar herlezen!

Veel plezier in dit boek!

Volg:
Melanie van Garderen
Melanie van Garderen

Melanie blogt hier als lezer, kijker en schrijver. Ook is zij schrijver van de Thriller Cyanide

2 Reacties

 1. 7 augustus 2017 / 11:37

  Dit boek (her)lezen is zeker geen straf. Ik ben het met je eens, 5 sterren! En het liefst nog meer haha. Zoveel liefde voor dit verhaal <3

  • Melanie van Garderen
   Auteur
   7 augustus 2017 / 20:05

   Hahaha ja het liefste had ik dit boek tien sterren gegeven. Wauw, echt. Zo’n geweldig verhaal. Ik ben echt zo benieuwd naar deel twee!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.