Zwanger en werken


Werk…

werk…

werk…

Met een dikke buik.
Misschien weten jullie al dat ik geen contract heb, maar wel in de invalpool werk van het onderwijs. Dat komt er eigenlijk een beetje op neer, dat ik een nul-uren contract heb.

In principe kan de invalpool mij de hele week inzetten, want ik werk fulltime. De laatste weken is het echter zo dat ik 3 a 4 dagen werk.
Nu merk ik aan mezelf dat als ik toch 5 dagen moet werken, ik echt helemaal op ben. Ik heb dus aangegeven bij de invalpool dat ik nog maar maximaal 4 dagen wil werken. Ik moet namelijk veel lopen en heb last van mijn bekken.

Nu maakt dat op dit moment nog niet veel uit, aangezien ik toch bijna nooit 5 dagen aan het werk was, maar wat als ik verder in de zwangerschap kom en meer dagen in moet leveren? In principe is dit dan voor eigen kosten en dat vind ik niet helemaal eerlijk ten opzichte van iemand die wel een vast contract heeft.

16 weken

Ik werk namelijk al 7 jaar op deze basis en ben eigenlijk altijd minimaal 3 dagen in de week aan het werk. Ik krijg al niet doorbetaald in de zomervakantie, maar moet hier vaak wel werken omdat ik een nieuwe vervanging krijg die meteen erna begint en dan moet ik toch wel voorbereidend werk doen.

Dus gebeld met het UWV, want zij betalen je zwangerschapsverlof.
Gelukkig waren ze heel erg vriendelijk en de vrouw aan de lijn gaf aan dat ik me gewoon bij het UWV ziek moest melden. Daarbij kun je dan aanklikken dat dit naar aanleiding is van een zwangerschap.

Dan gaan ze dus elke maand je inkomen nakijken en naar aanleiding van eerder verdiend salaris word je aangevuld. Zo kan ik dus gewoon naar mijn lijf luisteren en hoef ik me dus geen zorgen te maken over ons inkomen.

Stiekem was dit toch echt wel een grote zorg en ik voel me nu zo opgelucht dat ik gewoon net als iemand met een vaste baan, kan luisteren naar mijn lijf en naar mijn kindjes.

Waar maak jij je wel eens druk om?


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.