Writerslife: gebruik van scheldwoorden

Wat kun je gebruiken en wat absoluut niet?

Ik heb even een kleine poll op Facebook gedaan zodat ik in kon zien hoe mensen over het gescheld in boeken dachten. Voor een moment lang was ik verbaasd over wat mensen wel accepteerde en wat niet. Er waren veel verschillende reacties en meningen, maar eentje die eruit sprong vond ik, dat er verschil was tussen boeken en in het echte leven. Het kwam erop neer dat erin boeken meer geaccepteerd wordt dan in het echte leven.
Er waren ook reacties waarin mensen zeiden dat alles mocht, want dat is het leven.
Veel mensen vonden het een lastige vraag. En soms lag het aan het genre. Oftewel in Dark Romance konden ze meer hebben dan bij en normaal romance boek.
Een aantal zeiden ook dat ze er overheen zouden lezen als ze het niet wilden lezen. Dat is natuurlijk ook een optie.

Maar uit de poll kwam het volgende:
Alle woorden met kanker erin. Dat is iets wat absoluut niet kan. Persoonlijk vind ik het ook echt een no go. In het echte leven trouwens ook. Het gebruik hiervan vind ik onrespectvol, assosciaal en je bent in mijn ogen niet goed in je bovenkamer. Het was iets anders als het boek over de ziekte zelf ging.
Het woord Hoer. Veel mensen vonden dat denigrerend en eigenlijk is het dat ook wel.
Kut (als geslachtsdeel). Sommige vonden het wel oké als dit woord werd gebruikt als krachtterm. Persoonlijk heb ik geen moeite met dit woord, maar iedereen heeft een eigen mening.
Slet. Ook slet vonden veel mensen denigrerend.
Godverdomme. Godverdomme is er ook zo één. Als je hem dan per se wilt gebruiken, gebruik hem dan als Verdomme. Er zijn ook gelovige lezers onder ons en hoewel ik niet gelovig ben, respecteer ik de keuze van die persoon om te geloven in God. Dus haal dat ene kleine woordje gewoon weg en het is opgelost.

Wat vinden jullie nog meer allemaal niet kunnen en wat wel?

Succes!

 

Volg:
Melanie van Garderen
Melanie van Garderen

Melanie blogt hier als lezer, kijker en schrijver. Ook is zij schrijver van de Thriller Cyanide

1 Reactie

  1. 5 juni 2018 / 09:48

    Sowieso vind ik alles met ‘kanker’ idd een no go. Vloeken vind ik ook niet oke, zoals je zelf al schrijft omdat gewoon niet iedereen dat kan waarderen.
    Maar heel veel ligt ook echt aan de rest van de context vind ik.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.