Wat ga ik na mijn verlof doen?


Het klinkt ver weg aangezien de kids afgelopen dinsdag pas 4 weken oud waren, maar de zomervakantie staat toch echt voor de deur en na mijn verlof zal ik weer aan de slag moeten. Wat ga ik voor werk doen?

In mijn vorige blog over werk zei ik dat het moeilijk was om in het onderwijs een baan te vinden. Het wordt langzaamaan beter en er komen steeds meer vacatures.

Voordat ik met verlof ging, had ik al tegen Marc gezegd dat als het niks zou worden in het onderwijs, ik deze keer voor wat anders zou kiezen. Al zou ik in de supermarkt, bij de post of weet ik veel moeten werken. Er is allemaal niks mis met dat werk, het is gewoon een beetje zuur als je ergens voor gestudeerd hebt, je daar niets mee kunt doen.
Maar vlak voordat ik zou bevallen, stroomden de vacatures binnen. Blijkbaar was er toch meer vraag dan ik had gedacht. En dus solliciteerde ik me gek.

arts, build, close-up, verlof, werk

Gesprekken tijdens mijn verlof

Natuurlijk kreeg ik vrijwel meteen een aantal afwijzingen binnen. Zelfs 1 waarbij ik te weinig ervaring (8 jaar) had voor een vaste plek in de invalpool. Hoezo hallo standaard afwijzing…

Maar anderhalve week na mijn bevalling zat ik op mijn eerste sollicitatiegesprek. Ik kwam compleet buiten adem binnen en mama had me erheen gebracht want met mijn ijzertekort durfde ik het nog niet te riskeren om te rijden.
Het was een functie als onderwijsassistent. Niet waar ik mijn diploma’s voor had, maar beter iets dan niets was het motto.
Ik werd niet gekozen.

Weer een week later zat ik op mijn eerste “juffen” sollicitatie voor de bovenbouw. ’s Avonds had ik de tweede en aan het begin van de week had ik gesolliciteerd op de baan die ik het liefste zou willen.
De eerste sprak me minder aan. De school wilde het onderwijs gaan veranderen. Ze wilden beslissingen doorvoeren waar ik al aan gewend was en het voelde aan alsof ik dat dan even mocht gaan opperen. Iedereen die mij kent, weet dat ik niet de aangewezen persoon ben om hard te roepen dat we eens wat moeten veranderen. Toch hoopte ik dat ik door mocht, ondanks dat ik dan nog een gesprek met IB-er en coördinatoren zou moeten voeren en waarschijnlijk een proefles draaien.
’s Avonds had ik nog een gesprek. Dit voelde voor mij veel beter. De mensen spraken me aan, de school klonk leuk. Er was maar één nadeel: Het was een zwangerschapsverlof tot de kerst en dan zou er een vaste vacature zijn waar ik op zou mogen solliciteren.

De volgende ochtend werd ik gebeld door de school waar ik dolgraag wilde werken. Maandag zou ik een gesprek hebben met hen. Die middag werd ik gebeld door de school van de vorige avond. Ik zou de baan hebben, mits ik niet meer op gesprek zou gaan bij de school waar ik graag heen wilde. Ik zou het de volgende dag moeten laten weten.

Welke deur zou ik kiezen?

Ik had 24 uur om te kiezen tussen de baan die ik graag wilde en de verstandige keuze en gaan voor wat er werd geboden. Uiteindelijk besloot ik voor veilig te kiezen en ja te zeggen. Dan zou ik een gesprek krijgen met de directeuren die over de invalpool zouden gaan en dan zou het pas zeker zijn.

Dat vond ik niet helemaal eerlijk. Ze had me voor een rotkeus gezet en vervolgens was het maar 90% zeker dat ik de baan had. Dus besloot ik om op maandag toch gewoon naar mijn gesprek te gaan, wat me eigenlijk “verboden” was.
Ik stapte de school binnen en voelde me meteen weer thuis. Het gesprek voelde haast aan als vrienden onder elkaar die over klassen spreken waar ze hebben gewerkt. Er werd gevraagd wat ik zou doen als zij me de keus zouden stellen: De school waar ik t contract “al” had of zij.
Ik zei zonder nadenken meteen: jullie.

Een uur later belde ze me op. “We zouden het erg leuk vinden als je bij ons komt werken.”
Ik heb geen moment getwijfeld. Het was waar ik al twee jaar op wachtte. Ik heb de directeur van de andere school meteen laten weten dat het toch niet doorging. Ik was zenuwachtig tot het moment dat ze me terugbelde en eigenlijk heel begripvol was. Gelukkig had ik gekozen voor de school die ik graag wilde.

Wat ga ik nu precies voor werk doen na mijn verlof?

De baan die ik uiteindelijk heb gekregen is:

Een jaarcontract op het SBO. Ik krijg 2 dagen groep 5/6 en 1 dag mobiel op de school.
Na dat jaar heb ik uitzicht op een vast contract.

In ieder geval weet ik waar ik het hele jaar aan toe ben. Ik heb 3 vaste werkdagen waarop de kids naar het kinderdagverblijf gaan.
Eindelijk rust over na mijn verlof en kan ik er echt van genieten.

Wat voor werk doe jij? of ga je doen?


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.