Waarom ik een kvk heb genomen


Ik heb vrijdag een bezoekje gebracht aan de Kamer van Koophandel. Ik heb me namelijk ingeschreven. Ik deel hieronder mijn redenen.

Nee, ik verdien niet zoveel dat ik BTW moet afdragen.

Waarom dan wel een KVK nummer nemen, hoor ik je denken. Je moet namelijk wel elk kwartaal de belasting een overzicht geven en aan het eind van het jaar alles doorgeven. Nou ja, alles doorgeven aan het eind van het jaar, moest ik toch al.

Ik blijf vallen onder de kleine ondernemingsregeling. Boeken zitten nu eenmaal qua paperbacks in de 9% (voorheen 6%) belasting en de ebooks wel in de 21%, maar de prijs daarvan is vrij laag en dus de BTW ook. Ik haal dan ook nog niet de grens om BTW af te moeten dragen. Toch neem ik wel een KVK nummer.

Waarom dan?

Reden 1: Ik kan in mijn eigen webshop mensen laten betalen met iDeal. Dit is veel makkelijker voor hen en ik hoop daarmee klanten over de streep te trekken om bij mij te kopen. Ik houd dan namelijk het meeste over aan mijn eigen product. Je zult vast wel eens mijn bol.com rant hebben gelezen. Zo niet, dan kan dat hier.

Reden 2: Ik kan een zakelijke rekening openen en zo mijn inkomsten beter apart houden en voor mezelf een stuk overzichtelijker.

Reden 3: die heb ik eigenlijk niet. Ik vind het vooral gewoon makkelijker met betalingen. Mijn administratie hield ik toch al bij en dat zal dus niet zoveel meer werk gaan kosten.

Wil je nu graag een boek van mij lezen, koop hem dan bij mij in de webshop op mijn eigen website. Vraag eens aan andere auteurs of ze hun boeken zelf ook verkopen, dan sponsor je ze meer, dan via bol.com. Kan dat niet, probeer dan eens Libris.nl. Dat is gewoon de boekhandel. Bezorgt ook de volgende dag thuis en al gratis vanaf 15 euro. Dat is eigenlijk bijna altijd. Libris houdt minder boekhandelskorting in dan Bol, dus sponsor je auteurs ook meer op die manier. Of uitgevers, waardoor die weer meer auteurs een kans kunnen bieden 😉


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.