Waar ben ik mee bezig?

Waar ben ik mee bezig?

In 2015 ben ik begonnen met het schrijven van mijn eerste boek genaamd Cyanide. Serienaam: Insanelym. Eerlijk is eerlijk, toen had ik werkelijk geen idee waar ik mee bezig was. Van de ik-vorm naar de derde persoonsvorm en steeds weer in een stroomversnelling gewisseld. Zonder karakterschetsen, concrete richtlijnen schreef ik eindeloos door. Nu, in 2017, ben ik bezig met de afronding van deel 1 en ben ik op ongeveer op de helft van deel twee. Maar niet zonder slag of stoot. Er is in die tijd veel gebeurt en er zijn tijden geweest waarin ik niet geschreven heb en alles aan de kant heb gegooid. Nee, ook schrijven is een bezigheid waarbij ik er soms flink de pest in kan krijgen. Niet zo zeer om het schrijven zelf, maar omdat ik zo bezig ben dat ik veel dingen vergeet. Bijvoorbeeld: spelling, meervoud en enkelvoud, etc.

Gelukkig heb in die twee jaar mensen gevonden die bereid waren mij te helpen. Van hen heb ik veel hulp gekregen in de manier waarop ik het beste kon schrijven. Show, don’t tell. Werkelijk waar, ik had er toen nog nooit van gehoord.

Op dit moment zijn meerdere proeflezers bezig het script na te kijken op fouten, inhoud en de rest wat er in het takenpakket zit. Het gekke hieraan is – omdat ik zelf ook scripten van andere mensen bekijk – is dat ik mijn eigen fouten niet zien. Editten is iets wat erbij hoort, maar leuk is anders. Het is schrijven, delete en herschrijven.

Voor deel twee ben ik een tijd alleen bezig geweest met het schrijven van dialogen. Deze keuze heb ik bewust gemaakt, omdat ik nogal chaotisch in mijn hoofd ben. Zoals vele andere schrijvers je zullen vertellen is dat al je karakters tegen je praten en dat kan nogal vervelend zijn. De reden waarom is eigenlijk dat ik de belangrijkste onderdelen wilde noteren, zodat ik, ten eerste deze niet zou vergeten en daar weer op verder kan schrijven.

Ook ben ik bezig geweest met het uitzoeken van reistijden en de plaatsen waar bepaalde hoofdstukken zich afspelen. Daarbij komt ook nog eens kijken dat ik nog steeds mijn karaktersheets aan het verwerken ben, omdat nog niet alles volledig is. Nieuwe karakters liggen vaker nog wat op de achtergrond, omdat ik als schrijver nog niet zo vaak met ze gewerkt hebt. Maar ook mijn oudere karakters, uit boek één, leer ik steeds beter kennen. Eén van deze dingen is bijvoorbeeld dat zij graag naar links gaan, terwijl jij naar rechts gaat. Handig? Nee. Pakt het goed uit? Soms.

Verder ben ik nog aan het editen voor andere mensen dat ook veel tijd in beslag neemt. Maar uiteindelijk komt alles goed!

Waar zijn jullie allemaal mee bezig?

Volg:
Melanie van Garderen
Melanie van Garderen

Melanie blogt hier als lezer, kijker en schrijver. Ook is zij schrijver van de Thriller Cyanide

Delen is lief!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.