Verbouwen: een nieuwe voordeur


Vorig jaar kochten wij een ander huis. Ik heb al eerder over de enorme verbouwing geblogt, waar wij aan zijn begonnen. Deze keer gaat het over de voordeur, want ja, zelfs die moest nieuw.

We kochten dit huis, wetende dat er veel moest gebeuren. Op een morgen ging ik met Lars uit en wilde ik door de voordeur gaan. Goddank probeerde ik de sleutel voordat ik de boel achter me dichttrok, want de sleutel werkte niet van buiten op de voordeur. Hij ging op slot, maar de laatste klik om hem te openen werkte niet. Dus liep ik maar achterom. Het grote nadeel: we kunnen de poort niet op slot laten als we zelf niet thuis zijn, want dan kunnen we zelf ook niet meer binnen.

Een groot nadeel want we hebben achter alleen enkel glas en een groot raam. Wat in principe betekent dat je zo binnen bent. Nou is het heus niet zo dat wij megaveel dure spullen in huis hebben die belangrijk en steelwaardig zijn. Maar ja, je weet het nooit.
Daarbij grap ik altijd dat we in Brabant wonen en dat je bij wijze van spreken alles open kunt laten en dan gebeurt er nog niks. Maar hier wordt ook gewoon ingebroken. En als iemand daar bang voor is dan is het Marc.
Het was dus al snel duidelijk dat er een nieuwe voordeur in moest komen.

oud verbouwing

We hadden al snel een bedrijf gevonden: Stark Totaal. Even ter info: zij weten niets van deze blogpost en dit is dus geschreven van alleen uit mijn eigen ervaring.

De eerste keer dat we erheen reden, was er helaas niemand om ons te woord te staan. Maar Marc vond nergens een betere aanbieding en dus belde ik voor een afspraak. De tweede keer was er dus wel iemand en hebben wij onze voordeur uitgezocht. Deze keer inclusief dubbel glas (in plaats van het enkel dat erin zat) en veiligheidssloten.

Drie weken later kwamen ze de voordeur zetten.
De oude voordeur hebben zij eruit gehaald en afgevoerd. Marc heeft een stukje muur weggeslagen omdat wij hem net iets anders wilde als de oude deur en Marc wist precies hoe.
Vervolgens hebben ze de nieuwe erin gezet en de ramen afgekit. Het enige dat wij nog moeten doen is ramen zemen en verven, want hij staat alleen in de grondverf.

Al met al duurde het een uurtje of drie.

nieuw verbouwing

Nu nog de onderkant afwerken en de buis links wegwerken. Dan kunnen we de tuin afmaken voor en hebben we een mooie voorkant.

Wat vinden jullie van de nieuwe deur?


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.