Unrequited door Julia Wolf

Unrequited door Julia WolfUnrequited Geschreven door Julia Wolf
Op 12 March 2020
Genres: Band
Pagina's: 338
Goodreads
four-stars

My proper southern belle mama might disagree, but I say I was born to be a rebel. From the second I got my hands on a pair of drumsticks, my future was sealed. I never fit in anyway, not with my rocker soul and curves that never take a day off.
But what’s a drummer without a band? Oh, that’s right. A cocktail waitress.
That is, until the chance of a lifetime falls into my lap—Unrequited needs a drummer, and I happen to have an ‘in’ with the band.
The only trouble is, Santiago Garza, Unrequited’s broody, scowly bassist, doesn’t want me in his band, which is kind of funny, considering he was the one who took my heart and stomped all over it five years ago.
My career is far more important than hurt feelings though, so Santiago can suck it up and deal. That’s what I’m doing, no matter how many times I remember the feel of his lips on mine. I won’t fall for him this time. I’m done being anyone’s second choice.

Schrijfstijl

Ik had nog niet eerder een boek van Julia Wolf gelezen en ik werd positief verrast. Het leest heerlijk weg, lekker veel show en weinig tell. Het is vanuit de eerste persoon geschreven en in tegenwoordige tijd. De hoofdstukken komen uit zowel Maeve als Santiago, wat ik altijd heel erg fijn vind, omdat je zo beide kanten van het verhaal leest.

He was the foundation I’d built my ideal man on. At least, his looks. His rotten heart, he could keep.

Mijn recensie

Ik zat al vrij snel in het verhaal van Maeve en Santiago. Het was meteen overduidelijk dat Maeve niet het meisje was dat voldeed aan het schoonheidsideaal en dat vond ik perfect. Er werd ook niet gezegd: ze is het dikke meisje, maar het werd subtiel beschreven door aan te geven dat haar baas haar niet in de VIP-ruimte zette omdat ze niet voldeed aan wat die mensen verwachtten. En later door haar zachte rondingen en volle billen te benoemen. De enige keer wanneer het woord dik aan bod kwam, was als ze zichzelf veroordeelde met het beeld wat haar moeder haar vroeger gaf. Het mooie aan dit verhaal is dat er daadwerkelijk meerdere mannen zijn die haar aantrekkelijk vinden en niet toevallig die ene. En niet de minste mannen ook. Dit is echt een boek voor meisjes die zichzelf nooit genoeg vinden.

De relatie was vrij slow burn. Er gebeurde op zich heel wat tussen hen, zo is het niet, maar het echte relatiewerk duurde best een tijd en stiekem vond ik dat heel mooi. De personages moesten eerst een mooie groei doormaken en dit gebeurde ook. Ik vond ook dat de personages goed uitgewerkt waren waardoor ik me ook echt een band met hen op kon bouwen. Ik vond Santiago een erg leuk personage en ook Maeve was supercool. Het leukste vond ik haar relatie met Mo en Murray, de andere bandleden en haar relatie met haar beste vriendin Haeven. Echt super goed gedaan.

Het was duidelijk dat Maeve een flink verleden had. Haar moeder wilde dat ze een Southern Belle zou zijn die zich netjes aan alle etiquette hield en zou gaan trouwen en kinderen krijgen. Maeve was onder dat alles een rockchick en stiekem zat ze op drumles in plaats van fluitles. Drummen is haar passie en ze kan het goed. Ik vond het zo leuk dat het een keer eens ging over een meisje dat drumde en bij de band kwam, in plaats van een meisje van buitenaf. Heel verfrissend!

Santiago had ook meer in zijn verleden dan iedereen wist. Hij is het dark en broody type en ik hou daar wel van. Pas tegen het eind van het verhaal leer je hem echt beter kennen en krijg je nog meer respect voor hem.

It wasn’t that he liked pieces of me and wished other parts were different. He liked it all.

Conclusie

Heel erg leuk en goed gedaan!

Koop nu op Amazon

Meer band-romance recensies vind je hier en hier!

Als je deze post leuk vond, wil je hem dan op Pinterest pinnen?

four-stars
1
Volg:
duntax
duntax

Mariëlle blogt hier als lezer, kijker en schrijver. Verder vertelt ze over haar leven als tweelingmama. Ook is zij schrijver van de New Adult-serie Structure en staat ze drie dagen per week voor haar SBO-klas.

Find me on: Web | Twitter | Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge