Transcendence


Johnny Depp in Transcendence (2014)Mijn Recensie:

In mijn ogen is er geen betere acteur dan Johnny Depp. Ik volg hem al sinds ik 8 was en nu ben ik 26 dus dat is al een behoorlijke tijd. Transcendence komt uit 2014, vier jaar geleden al, maar ik vond het een erg goede film.

Will en Evelyn zijn een stel die samen werken aan projecten en nu aan één project. Max, een vriend, helpt hun bij het onderzoek. Will wordt geteisterd door een ziekte, radioactief, die langzaam zijn organen uitschakelt. Alle drie zijn ze ervan overtuigd dat het mogelijk is om het menselijke brein up te loaden op het netwerk, maar hier komt snel een einde aan als er een knik in de kabel komt. En toch gebeurt er iets…

Will is toch geupload en kan van door op netwerken te zitten en te openen. In een nieuwe stad met veel geld creëren ze een wereld die tot overal toe in staat is. Helaas, is het niet op wat het lijkt. Een groep mensen is tegen alles wat Will en Evelyn gemaakt hebben en doen er alles aan om dit te stoppen…
Het gaat van kwaad naar erger en het einde waa zowel mooi als zielig.

Ik was ervan overtuigd dat alles wat Will deed met goede bedoelingen was, maar de mens hoort niet eeuwig te leven. Wat heel goed weer was gegeven was de manier waarop de macht van Will groeide en wat tot zijn mogelijkheden hoorde. Vooral Evelyn zorgde voor grote ontwikkelingen. Je man wordt geüpload en dat kan in het begin een geweldige ontwikkeling zijn, maar er komt een bepaald punt dat je iets nodig hebt dat echt is.

Ik vond de special effects in deze films echt ontzettend mooi verwerkt. Het was heel realistisch en ik heb wel een aantal keer met mijn mond open op de bank gezeten. De film heeft me wel aan het denken gezet. Is dit de toekomst waarin wij ooit gaan leven? Technologie wordt elk jaar verbeterd en wordt hierdoor steeds slimmer. Wij, mensen, zijn verslavend aan internet en kijken regelmatig. Het werd me soms wel duidelijk dat ik dit we wat minder mag doen.

De film heeft van mij een 7 gekregen.

 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.