Thor: Ragnarok

Mijn recensie:

Wat hou ik toch van Marvel en hun karakters. En zelfs de acteurs die hen spelen. Ook deze film heb ik genoten van de effecten, het script en alles eromheen.

“Asgard is not a place. It’s a people.”

Als we terugkeren naar Asgard is er een behoorlijke tijd verstreken en de film gaat eigenlijk na Avengers: Age of Ultron. En om het nog even moeilijker te maken, Thor: The Dark World. We komen erachter waar Loki al die tijd is gebleven…

Wat me opviel aan deze film is dat ze het script luchtig hebben gehouden. Er was veel humor en veel opmerkingen die echt super grappig waren.

Eén van de leukste dingen vond ik hoe ze de relaties tussen de verschillende karakters meer naar voren hebben gebracht. Het was duidelijk te merken dat ze stappen hebben gezet, behalve iemand die wel eens een terugval kreeg. We kunnen allemaal raden wie, denk ik zo. De veranderingen zorgen er wel duidelijk voor dat je bepaalde personen in een ander perspectief gaat zien en hoe het hen toch aangrijpt. Dat was nogal verrassend, omdat we gewend zijn weinig tot bijna geen emotie te zien.

Voor de mensen die de stripboeken niet lezen, zoals ik, werd er een hoop duidelijk. Wat? Dat ga ik niet zeggen aangezien ik niets ga spoileren over hoe en wat. Maar hoe het werkte met de werelden binnen de negen werelden werd alles een tikkeltje duidelijker. Als kijker maken we kennis met een nieuwe wereld, die nogal kleurrijk, vuil en eh… seksueel is. Ja, je vraagt je misschien af waarom, maar daar kom je snel genoeg achter.

“I have been falling for 30 minutes!!!”

Door de trailer hebben we kunnen zien met wie er kennis werd gemaakt in deze film. Hela gespeeld door Cate Blanchett. Ondanks dat haar stukken goed gespeeld zijn, vroeg ik me nou eigenlijk af wat het voor nut had om Hela erin te stoppen. De meeste van de tijd deed ze niets… Maar zoals altijd zal Marvel er altijd een reden voor hebben gehad. En natuurlijk lopen alle film in elkaar over, dat is het waarschijnlijk. Overigens heeft ze wel een super vet beest. Echt doe mij er ook maar één.

Er zijn echter wel wat veranderingen aangebracht. Eén ding weten we al *huil* Thor verliest zijn haar, maar dat is niet eens alles. Heel even was Thor heel zielig tot Odin vertelde wat de bedoeling was.
Iets dat ook duidelijk werd door één van de trailers was dat Hulk samen met Thor in een arena stond. Waar hij al die tijd was gebleven, wordt ook duidelijk. Ik heb dat woord al vaak gebruikt, hé? Maar het is gewoon zo. Marvel is nogal sneaky als het gaat om de cliffhangers. En nu we daar toch terecht komen… Die after credit. Mijn reactie: HOE DAN!? HOE DAN?! HOE DAN?! WTF! WTF! Met mijn mond open zat ik naar het scherm te kijken. Ik had niet verwacht dat ze ‘het’ iets aan de Avengers zouden koppelen. Maar het gaat toch echt gebeuren in Avengers: Infinity War…

Alles is best, zolang Loki maar niet van het scherm verdwijnt…

Gaan jullie ook naar deze film?

Volg:
Melanie van Garderen
Melanie van Garderen

Melanie blogt hier als lezer, kijker en schrijver. Ook is zij schrijver van de Thriller Cyanide

1 Reactie

  1. 16 november 2017 / 09:46

    Leuke recensie! Ik wil deze film nog heel graag zien.
    Naar aanleiding van je een na laatste zin: Is Loki weer eens “doodgegaan”? xD

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.