The Greatest Showman


Hugh Jackman in The Greatest Showman (2017)

Mijn Recensie:

Ik denk dat deze film voor mij in de top 5 van 2018 gaat komen te staan. Op Youtube had ik de kleine sneak peak bekijken, maar niet de echte trailer. Zonder echt te weten waar het over ging, ja een circus, ging ik op één van de bioscoopstoelen zitten. Ik was dan ook lichtelijk verbaasd dat dit een musical film was. Geen idee waarom, maar ik lijk er altijd even aan te moeten wennen als acteurs beginnen te zingen. Toen ik zat te kijken had ik een meer opera verwacht en niet de typische pop achtige song die we van deze tijd kennen. Echter nam het niet weg dat de liedjes ontzettend mooi geschreven en gezongen werden.

Barnum, gespeeld door Hugh Jackman, wordt ontslagen en koopt met het weinige geld dat hij nog heeft een theater dat aan de afgrond staat. Met zijn vreemde visie en doorzettingsvermogen zorgt hij ervoor dat het veranderd in een rariteitenkabinet. Hij hangt flyers op, zoekt mensen met vreemde vaardigheden of uiterlijke kenmerken en zet een show neer die mensen over de hele wereld willen zien. Hij is constant bezig met het vinden van nieuwe mensen, ding tot hij Jenny Lind vindt. Samen met haar gaat hij op tournee en al snel zie je dat zijn huwelijk eronder gaat leiden. Alles begint eronder te leiden.

De relatie tussen de ‘vreemde mensen’ en Barnum is mooi in elkaar gezet. Je merkte heel goed dat hij ze nodig had om zijn theater een nieuw leven in te blazen, maar op bepaalde stukken was heel goed voelbaar dat hij zich toch schaamde. Erg jammer, al wel herkenbaar. Mensen weten vaak niet wat ze met andere personen aanmoeten, die volgens de maatschappij te vreemd zijn om deel te nemen.

Om terug te komen op de nummers. Ik vind ze echt prachtig in elkaar gezet, de teksten zijn mooi er is nagedacht over de teksten. Het komt allemaal heel duidelijk naar voren. Er was zelfs een scène waarin ik even een traantje moest laten.

Overal vond ik het erg mooie en goede film. Het maakt me niet uit wat andere mensen over de film zeggen, ik vond hem top!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.