The Glittering Court (The Glittering Court #1) by Richelle Mead

Mijn recensie:

Toen ik aan dit boek begon, had ik werkelijk geen idee waar ik aan begon. De samenvatting is soort van uitnodigend en mysterieus. Het is niet echt duidelijk waar het nu precies omgaat.

Ik moet zeggen dat ik verrast was door de mensen uit dit boek. Illegale activiteiten, fraude van identiteit, leugens en verboden liefde. Het gebeurde allemaal. Zoiets als dit heb ik nog nooit eerder gelezen en ik was blij dat ik dit boek in mijn handen had. Het was origineel (in mijn ogen) en het nodigde me uit om door te lezen. Eigenlijk was ik vooral benieuwd naar de relaties die tot stand kwamen in het boek, aangezien er veel mensen in voorkwamen.

De manier waarop vrouwen gepresenteerd werden, als een stuk biefstuk, vond ik iets minder okee. Maar goed, dat maakte het boek niet minder sterk naar mijn mening. De vrouwen in The Glittering Court deden er alles aan om aan om zo niet bekeken te worden. Dat zorgde ervoor dat ze door de situaties heen toch veel zelfvertrouwen opgebouwd hebben. Een erg goede toevoeging, al zeg ik het zelf.

“We’re all in charge of our own lives—and we have to live with the consequences of the choices we make.”

Cedric… Wat ga ik over hem vertellen? Ik heb werkelijk nog nooit zo’n lief karakter meegemaakt. Als het kon had ik hem zelf geknuffeld, want hij is zo ontzettend cute. De dingen die hij zei en deed. Wauw. Misschien klinkt het als een cliche karakter, maar in mijn ogen… Ik wil hebben. Hij deed wat hij zelf wilde zonder iets van iemand anders aan te trekken. Dat is tegenwoordig een zeldzame karakter trek op de wereld. Dat is vast de reden waarom hij zo’n goede connectie had met Adelaide. Zij zat ook zo ongeveer in elkaar, maar dacht daarbij nog wel goed over de consequenties na.

“I agree. I certainly like your mouth”

Heel eerlijk… Ik vond het boek erg goed. Zelfs al had ik mijn bedenkingen erbij. Richelle is er altijd al heel goed in geweest om te spelen met haar karakters om ze daarna daadwerkelijk samenhangend, samenwerkend en vol vertrouwen neer te zetten.

Ik blijf fan!

Volg:
Melanie van Garderen
Melanie van Garderen

Melanie blogt hier als lezer, kijker en schrijver. Ook is zij schrijver van de Thriller Cyanide

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.