Star Trek Discovery: Season 2

Laat ik voorop stellen dat ik absoluut niets afweet van Star Trek behalve dat ik deze serie volg en ooit de film heb gezien waarin Jaylah zit.

Blijkbaar was Captain Pike een oude bekende in de Star Trek wereld. Ik had op Youtube een aantal beelden bekeken om te zien hoe het er toen uitzag en hoe de acteur uit die tijd hem speelde. Eerlijk gezegd vond ik Anson Mount veel beter (don’t kill me). Ik had geen idee of het normaal was maar het feit dat deze Captain soms geen idee had waar hij mee bezig was, was behoorlijk grappig. Als je hem vergeleek met Captain Lorca, die overduidelijk heel goed wist waar hij mee bezig was met deze grote geheimen was Pike een behoorlijke verfrissing.

Dit seizoen was nogal verrassend. Vooral als je hem vergeleek met het vorige seizoen. Er gebeurde heel veel met alle karakters die zo belangrijk zijn om dit verhaal duidelijk op beeld te krijgen. Maar vooral de complete verhaallijn. Ik had soms geen idee wat er aan de hand was en hoewel dat de bedoeling is, ergerde ik me er vreselijk aan. Het was mijn hobby om te raden naar spoilers en andere dingen maar elke keer wanneer ik dacht dat ik het wist, zat ik er compleet naast. Joh, wat was ik soms pissig. Maar daarbij kon ik het ook waarderen. Soms was dat precies wat ik nodig had. Het zat vol met nieuwe situaties die ik helemaal niet aan had zien komen en bij elke aflevering was ik dan ook kwaad dat het weer was afgelopen.

Onze Michael Burnham liet een totaal andere kant van zichzelf zien toen ze oog in oog kwam te staan met Spock. Haar emotionele band met deze man waardoor ze haar gevoelens moeilijk leek te kunnen onderdrukken, haalde iets in haar naar boven wat ik niet eerder had gezien. Voor de eerste keer verscheen Spock in deze serie. Ik was blij verrast toen ik de man zag want het was niet erg om naar deze man te kijken.De vriendschap en loyaliteit tussen onze karakters en Michael Burnham was geweldig om te zien. Hoewel hun einde leek te naderen, bleven ze bij elkaar. Het was mooi om te zien hoe belangrijk ze voor elkaar waren.

Met pijn in mijn hart moet ik nu opnieuw een jaar wachten en dat is vreselijk!Volg:
Melanie van Garderen
Melanie van Garderen

Melanie blogt hier als lezer, kijker en schrijver. Ook is zij schrijver van de Thriller Cyanide

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.