Spotify


Iedereen kent Spotify wel. De muziekstreamingsdienst. Bijna iedereen gebruikt het ook, maar niet iedereen op dezelfde manier. Vandaag wil ik je vertellen wat ik met Spotify doe. Ik heb al eerder wat over Spotify geschreven en ook Melanie heeft al eerder haar lijst gedeeld.

Spotify

Mijn Spotify account

In ons KPN abonnement zat altijd een premium Spotify account, dus ik heb een aantal jaren mijn account gedeeld met Marc. Nu we niet meer bij KPN zitten hebben we een family abonnement genomen en hebben we ieder ons eigen account. Ik vind dit vooral handig omdat er maximaal 5 accounts in een family account kunnen en zo kunnen we later de kinderen ook toevoegen. Voor één account ben je 9.99 kwijt en voor een family account 14.99. Voor die 5 euro, vind ik dat wel goed te doen. Ik volg op mijn account een aantal vrienden, Sander van 3FM en nog een aantal artiesten (volgen als vrienden, zodat je ziet wat zij luisteren). Mijn account vind je hier.

Wat ik zoal luister op Spotify

https://open.spotify.com/playlist/7hVsL5mU3PM4KKqCtiCgHF?si=AQaRT_F1Q0-ZCydnns2eiw

Zoals ik net al zei, volg ik Sander van 3FM als vriend, maar ik volg ook zijn afspeellijsten. Sander houdt net als ik een beetje van punkrock en gewone punk dus hij heeft vaak liedjes die ik heel erg kan waarderen en zo vind ik nog wel eens wat ik graag luister. Ik volg ook veel romantische afspeellijsten, omdat ik niet alleen met lezen een sucker for love ben, maar ook in de muziek. Daarbij vind ik in die lijsten ook vaak inspiratie. Al moet ik zeggen dat ik dat met veel Punkliedjes ook heb, want stiekem gaan die vaak ook over liefde.

Waar ik mijn eigen Spotify afspeellijsten voor gebruik

Dan heb ik zelf ook nog afspeellijsten gemaakt. Voornamelijk voor mijn boeken. Ik heb bij elk boek een sfeer in mijn hoofd, muziek die bij karakters past of die zij luisteren. Ik ben een tekst georiënteerd meisje en vaak wil de tekst van een liedje behoorlijk veel over mijn karakter zeggen of de mood waar ze in zijn. Als je het leuk vind, kun je deze lijsten ook luisteren. Ze zijn namelijk gewoon openbaar. Ik heb voor elk van mijn uitgegeven boeken een lijst, maar ook van mijn nog te komen boeken. Als ik namelijk een nummer tegenkom die ik bij een bepaald karakter vind passen, voeg ik hem vaak al toe aan de lijst. Hier vind je mijn afspeellijst voor mijn nieuwste boek Storm & Structure.

Afspeellijst voor Storm & Structure

Wat doe jij allemaal met Spotify?


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.