Sherlock (Seizoen 1)


Mijn recensie:

Ik geef de schuld aan mijn nichtjes die zei dat ik deze serie moest kijken…

Sherlock is een serie overgewaaid vanuit Engeland. Het gaat over Sherlock Holmes die samen met John Watson allerlei zaken oplost voor de politie. Dit zijn dan ook de hoofdpersonen van de serie. Gespeeld door Benedict Cumberbatch en Martin Freeman is dit geweldige duo zo ontzettend grappig dat je er een zuurstoftank bij nodig hebt. De serie is te zien op Netflix.

“Anderson, don’t talk out loud. You lower the IQ of the whole street.”

“We are in Buckingham Palace, the very heart of the British nation. Sherlock Holmes, put your trousers on!”

“Four serial suicides and now a note! It’s Christmas!”

Het is geen geheim dat Sherlock totaal niet weet hoe die met mensen om moet gaan en dat is wel te zien aan de quotes hierboven. Ondanks dat ik er om gelachen heb, kan je het eigenlijk niet maken. Gelukkig is dit een serie, haha.

Elk seizoen is maar vier afleveringen, maar in plaats van dat deze een normale zestig minuten duren, duren ze anderhalf uur.

Seizoen één gaat eigenlijk puur om het kennis maken met Sherlock en John, MAAR er zijn ook allerlei zijtakken gemaakt waar de andere seizoenen op door lopen. Het leuke aan dit seizoen is hoe we zien hoe John en Sherlock zich aanpassen aan elkaar en hoe dit precies gaat.
De persoon die deze scripts schrijft moet echt een award krijgen voor de manier waarop hij/zij dit doet. Want echt een pluim. Elke keer wanneer hij op zijn Sherlock manier begint ga ik er steeds weer opnieuw voor zitten.

Ondanks de humor die er veel in zit, is het erg spannend. Daarbij zijn zowel Sherlock als John erg onvoorspelbaar en gebeuren er allerlei situaties die van alles teweeg brengen. We maken ook nog kennis met een paar andere karakters die later in de serie niet zullen ontbreken.

Ohja… Mycroft en Sherlock. Echt geniaal, haha.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.