Schaduwheer by Cassandra Clare (De duistere Machten #2)

Mijn Recensie:

Allereerst wil ik Uitgeverij Moon bedanken voor dit prachtige exemplaar!

In het eerste boek was ik behoorlijk fan van Emma, Julian en Mark en het einde daarvan was nogal een grote schok. We leren in boek één dat Julian en Emma verliefd op elkaar zijn en dat loopt natuurlijk over in deel twee. Een oude bekende komt achter hun gevoelens en dat zorgt voor opmerkingen die ik van hem gewent ben. Daarentegen, ik kan deze man ook niet missen, want kom op hij is een groot deel van de boeken.

Ik kan zo genieten van de schaduwhunter wereld. Eerlijk is eerlijk, ik had gedacht dat ik langer zou doen over deze 704 pagina’s, maar zelfs met mijn werk tussendoor was hij snel uit. Cassie is zo’n typische auteur waarvan ik nu wel of niet of ik van haar hou of haat.

In deel één had ik een beetje het idee dat alles snel en opgepropt was. Dat had ik in dit deel totaal niet. Er was meer ruimte voor ontwikkelingen bij alle karakters. Hierdoor leerde ik iedereen zoveel beter kennen. Dit vond ik erg prettig. Ik ben ontzettend fan geworden van twee karakters waar ik weinig van wist en ik hoop dan ook echt meer over hen te lezen in het derde boek.

Wat me opviel was de manier waarop Cassie probeerde homoseksualiteit terug te laten komen in haar boek. In boek één waren Mark en Kierran een stel (en ik was helemaal hoteldebotel van deze twee) maar op de één of andere manier irriteerde ik me er deze keer heel erg aan. Tegenwoordig voelt het een beetje als een hype? Ook had ik een beetje het idee dat er soms een script van GTST rondzwerfde. Die relaties gaan ook steeds van de hak op de tak.

Wat ik vooral verrassend vond was de manier waarop Gwyn zich gedroeg. Iedereen mag weten dat ik een beetje verliefd ben geworden op de leider van de Jacht. Ik had totaal niet verwacht dat zijn gedrag opeens zo kon veranderen.

Aangezien ik 97% engels lees ben ik niet meer gewent om te lezen in het Nederlands. Het is nu eenmaal zo dat de grappen in het engels vaak beter zijn in het engels, maar ik moet zeggen dat ik ze in het Nederlands zelfs leuk vond.

Maar even over dat einde. HOE KON ZE?! Dat is alles wat ik even kwijt wilde.

Ik denk dat Uitgeverij Moon er heel goed aan heeft gedaan om deze boeken te vertalen. En ik bedank ze nogmaals dit mooie boek!

Hebben jullie dit boek al gelezen? Wat vonden jullie ervan?

Volg:
Melanie van Garderen
Melanie van Garderen

Melanie blogt hier als lezer, kijker en schrijver. Ook is zij schrijver van de Thriller Cyanide

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.