S.C. Stephens – Thoughtless (5 jaar)

S.C. Stephens – Thoughtless (5 jaar)

Eergisteren was de 5-jarige verjaardag van Thoughtless door S.C. Stephens.
Ter ere daarvan post ik vandaag mijn recensie van dit boek. Waarom? Omdat ik van dit boek houd. Het is een prachtig verhaal met een van de beste karakters waar ik ooit over heb mogen lezen. Het verhaal zit mooi in elkaar en is een echte NA. Precies waar ik van hou. Daarbij is dit boek, het boek waardoor ik van NA ben gaan houden.

Mijn recensie van Thoughtless

“What if I don’t choose you, Kellan? What will you do?”
He looked away, a tear rolling down his cheek. “I’ll leave, Kiera. I’ll leave, and you and Denny can have your happily ever after.” He looked back at me. “You wouldn’t even need to tell him about me. Eventually, the two of you…” his voice broke and another tear fell on his cheek, “the two of you would get married, and have children, and have a great life.”
I fought back a sob. “And you? What happens to you in that scenario?”
“I…get by. And I miss you, every day,” he whispered.

Waar gaat Thoughtless over?

Thoughtless is het verhaal van Denny en Kiera. En Kellan. Ja, Kellan… *sighs*
Denny en Kiera verhuizen naar de andere kant van het land om tijdelijk bij Denny’s oude vriend Kellan in te trekken. Denny heeft namelijk een nieuwe baan, waardoor Kiera ervoor heeft gekozen om naar een andere uni te gaan. Dit alles zodat ze bij Denny kan blijven en samen hun leven op kunnen bouwen.

Denny wordt compleet geclaimed door zijn nieuwe baan en is amper nog thuis. Kellan en Kiera groeien steeds meer naar elkaar toe. En dan komt het moment dat Denny voor zijn baan ergens anders wordt geplaatst en Kiera achter moet laten bij Kellan.

 

Gerelateerde afbeelding

Schrijfstijl van S.C. Stephens

Het verhaal is geschreven vanuit Kiera. Alles. Je maakt het mee alsof je haar bent en je gaat een achtbaan in. Ergens kan Kiera een beetje zeuren, maar dit past bij de levenservaring die ze heeft. En dus ga je er makkelijk in mee. S.C. beschrijft haar karakters geweldig en het verhaal is met veel show. Je hebt het gevoel alsof je zelf in de keuken zit, of in de bar aanwezig bent. Je ziet de scenes levendig voor je en dat vind ik super geweldig aan dit verhaal.

Wat vond ik van Thoughtless

Nou, daar ben ik kort en krachtig over. Ik hou van Thoughtless. Kellan is mijn hart in geslopen en die krijgt niemand daar meer weg. Ik was zo klaar met die driehoeksverhoudingen, maar dit is er één waardoor ik er toch weer beter mee om kan gaan. Dit boek heeft niet een leuke man, en een stomme. De keus is niet overduidelijk. Ook Denny is een schat en je wenst hem niets toe van wat er gebeurd. Je wil dat ze naar Kellan gaat, maar je wil niet dat ze Denny pijn doet. Je wordt heen en weer geslingerd tussen de emoties, zoals Kiera dat ook wordt. Daardoor is het moeilijk zeggen wie ze nou uiteindelijk kiest.

Wat ik wel kan zeggen is dat ik met een hand voor mijn o-vormige mond zat toen ik het eind las. Ik weet dat mijn beste vriendinnetje zelfs wilde stoppen met de serie omdat ze zo bang was voor wat er zou gebeuren in deel 2 😉

Dude, he’s Australian…not a pirate.

Conclusie

*schopt onder reet* Wat doe je nog hier? Als je van New Adult houdt, dan ga je dit nu lezen. Opschieten jij.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.