Ryan’s bed door Tijan

Ryan’s bed door TijanRyan's Bed Geschreven door Tijan
Uitgever Tijan Op 22 January 2018
ISBN: 0999769103
Genres: Young Adult / New Adult Cross-over
Pagina's: 288
Goodreads
two-half-stars

I crawled into Ryan Jensen's bed that first night by accident.
I barely knew him. I thought it was his sister's bed--her room. It took seconds to realize my error, and I should've left...
I didn't.
I didn't jump out.
I didn't get embarrassed.
I relaxed.
And that night, in that moment, it was the only thing I craved.
I asked to stay. He let me, and I slept.
The truth? I never wanted to leave his bed. If I could've stayed forever, I would have.
He became my sanctuary.
Because--four hours earlier--my twin sister killed herself.

Waarschuwing: dit boek bevat seks, drugs/alcohol of geweld.
Warning: this book contains sex, drugs/alcohol or violence

Ik heb dit boek ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie.
I received this book in exchange for an honest review

Laatst ben ik met een aantal meiden een romance boekenclub begonnen en Ryan’s bed was ons eerste boek. Onze mening was behoorlijk unaniem en die lees je hier. Eerder las ik ook al Shay en Fallen Crest High van Tijan.
Als je dit boek wil kopen kan dat op Kobo en Amazon.

Ryans bed pin

Waar gaat Ryan’s bed over?

Hierboven lees je de Engelse flaptekst. De Nederlandse is letterlijk vertaald. Simpelweg gezegd gaat het over Mackenzie. Haar zus heeft zelfmoord gepleegd en haar ouders brengen haar broertje en haar voor even naar een collega zodat zij het een en ander kunnen regelen tot opa en oma er zijn. De eerste nacht kruipt ze per ongeluk bij Ryan Jensen in bed, waar ze tot haar verrassing goed slapen. De eerste nacht goede rust in dagen. Overigens schrijft Tijan maar vanuit 1 karakter en zoals jullie weten gaat mijn voorkeur uit naar 2.

Schrijfstijl

Ik las al twee boeken eerder van Tijan en op een of andere manier pakt haar emotie me nooit. Ze heeft stukjes die heel mooi in show zijn geschreven en soms vervalt ze heel erg in tell stukjes. Daarbij mis ik enorm veel de gedachten van het personage. Ja, ze vertelt haar gevoelens, maar hoe ze zich daar nou echt over voelt… who knows… Het is dus wel duidelijk dat ik geen fan ben van haar schrijfstijl en eigenlijk lukt het me ook nooit om me echt goed in te leven bij haar verhalen.

Mijn gedachten over Ryan’s bed

Tjah… Ik vond de flaptekst echt heel interessant. Een tweelingzus die zelfmoord pleegt… Ik had zoveel emoties verwacht. Rauwe emoties. Jankmomenten. En nou ja… die kwamen niet.

Ja, Mackenzie vertelde ons wat ze voelde. Soms. Maar dan zei ze het tegen je. Ik voelde er niks bij. Ik vond Mackenzie een vlak persoon en begreep ook helemaal niet wat Ryan in haar zag. De connectie begreep ik en het had zo mooi kunnen zijn. Het had een prachtig boek kunnen zijn, maar ik miste zoveel emotie dat ik me totaal niet in kon leven en het me op een gegeven moment ook weinig meer interesseerde.

Haar ouders vind ik vreemde mensen. Zij laten hun dochter, de tweelingzus van hun dochter die zelfmoord pleegde een beetje aan hun lot over. Achteraf blijkt dat ze wel wisten waar ze mee bezig was, maar ze werd totaal alleen achter gelaten. Er werd op een punt zelfs niet gevraagd of Mackenzie wilde eten.

Ik kan hier veel woorden aan vuil maken, maar dat is niet nodig. Helaas heb ik gewoon geen klik met Tijan en dat is prima. Ik mis de emotie in haar boeken en kan er niks bij voelen. Jammer, want ik had gehoopt dat ik dit een prachtig, emotioneel boek zou gaan vinden. De vertaling is prima gedaan, dus daar lag het zeker niet aan.

Conclusie

Niet mijn ding. Jammer.

Heb jij Ryan’s bed gelezen? Wat vind jij ervan? Deel je gedachten met mij!

In mijn leesclub zitten onder andere Annabel van Het Leven Van Een Boekenworm en Liz van Pluizenbol. Je vindt hun recensies als je op hun naam klikt.

two-half-stars
0
Volg:
duntax
duntax

Mariëlle blogt hier als lezer, kijker en schrijver. Verder vertelt ze over haar leven als tweelingmama. Ook is zij schrijver van de New Adult-serie Structure en staat ze drie dagen per week voor haar SBO-klas.

Find me on: Web | Twitter | Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge