Romanceopoly

Ik hoor het je denken. Romanceo-wattes? Romanceopoly. Ik ga je hieronder eerst eens even uitleggen wat het is.

Romanceopoly is simpelweg een reading challenge voor Romance. Het is een soort monopolybord maar in plaats van straten heeft het thema’s waaronder een bepaald doel valt om te lezen.

Romanceoploly bord

Dat bord ziet er dus zo uit. Ik heb hem in mijn Plantastic planner geplakt van Mus. Daarop staan alle thema’s. Op de website vind je dan welke uitdaging erbij hoort. Je kunt zelf kiezen of je meedoet met Sun challenges en Moon challenges. Ik ben slecht met challenges dus ik heb ze allebei uitgeprint en kies gewoon wat voor mij beter uitkomt. Het is voor mij al een flinke uitdaging om PNR, Historical en Urban uit te gaan proberen.

Je hebt ook een lichte versie zoals je ziet, waarop je alles af kunt strepen. Die heb ik ook in mijn planner geplakt en hier kun je zien dat ik dit jaar al 5 challenges heb voltooid. Je kunt de challenges natuurlijk zo streng maken als je zelf wil. De challenge voor The Office was bijvoorbeeld: Read a romance where the couple meet at their place of work.

Ik heb daar gekozen om Loathe Me in te zetten. Dit boek gaat eigenlijk over een man die een meisje van de maffia moet beschermen. Nou ja, dat is ook werk toch? Dus zoals je ziet laat ik de teugels wel een beetje vieren. Ik wil wel plezierig lezen. Ook heb ik besloten om alles te proberen maar als het mijn ding niet is, dan houdt t op. Ik wilde dit jaar voornamelijk dingen proberen, niet verplichten. We moeten al genoeg.

Verder heb je ook nog deze kaartjes bij Romanceopoly:

Daarop staan dus alle thema’s. Ze geven op de website ook recommendations. Mocht je nou even niet weten wat je ergens bij kunt lezen, kun je daar kijken. Ik heb degene die me leuk leken op het kaartje geschreven. Mocht ik nu even niet weten wat erbij past (vooral bij die 3 thema’s die ik eerder noemde) dan kijk ik even op het kaartje. Ik heb er ook gewoon boeken op gezet die ik zelf op dat moment of later bedacht. C.M. Stunich weet ik zelf dat die binnen dat genre past en ik heb al wat van haar gelezen.

Lijk het je nou ook leuk om aan deze challenge mee te doen, dan kun je even meer zoeken op hun website! Laat het me dan ook even weten, dan kunnen we elkaar op de hoogte houden 😀

0
Volg:
duntax
duntax

Mariëlle blogt hier als lezer, kijker en schrijver. Verder vertelt ze over haar leven als tweelingmama. Ook is zij schrijver van de New Adult-serie Structure en staat ze drie dagen per week voor haar SBO-klas.

Find me on: Web | Twitter | Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge