Ready Player One


Ben Mendelsohn, Simon Pegg, Mark Rylance, Lena Waithe, Win Morisaki, Tye Sheridan, Olivia Cooke, and Philip Zhao in Ready Player One (2018)

Mijn Recensie:

Dit is de film van het jaar voor de echte game liefhebber! Wat een film! Bedankt Spielberg!

De film werd uitgebeeld in de game versie en in de echte wereld. Een erge leuke combinatie! Als je vroeger (of nu nog steeds) een gamer bent zul je veel verschillende avatar wel herkennen! Ook erg leuk om te zien!

Al in het begin werd duidelijk in wat voor wereld de hoofdpersoon leefde. Het is een wereld waarin de OASIS het belangrijkste onderdeel in de bestaan van de mensheid was. Al het geld werd daar aan uitgegeven en mensen leefde praktisch in een soort van animatie. Het echte leven verdween daarom naar de achtergrond.

De eigenaar en maker van de OASIS is jaren geleden overleden, waardoor er een wedstrijd ontstond over de rechten van deze game. De persoon die alle opdrachten succesvol voltooide werd eigenaar. Wade was de persoon die samen met allerlei andere mensen nog altijd aan deze wedstrijd meedeed. Uiteindelijk kwam hij ergens achter waar nog niemand van op de hoogte was. Hij voltooide de eerste opdracht zonder problemen. Hierdoor werd hij een doorn in het oog van de organisatie genaamd IOI. Zij deden er alles aan om erachter te komen hoe alle opdrachten werkten. Ze gingen zelf zover dat ze er voor doden.

In de tijd dat Wade de eerste opdracht voltooide, gebeurde er allerlei dingen die ze op het spoor van opdracht twee brachten en zo verder. Hierdoor werd IOI steeds kwader. Tot IOI de ingang tot deel drie vond en op een gemene manier afschermde.
Het was supervet om te zien hoe de hele wereld in de OASIS achter Wade stond en opkwam voor alles waar ze eens voor hadden gevochten. Samen gingen ze de strijd aan met Wade naast hun zijde.

De relaties in deze film werden ontzettend goed weergegeven. Het vertrouwen tussen hen in was iets dat voor mij goed naar voren werd gebracht. In een wereld waarin verraad, macht en geld mensen kon veranderen was dit heel mooi om te zien! Wat ik ook erg leuk vond om te zien was hoe elkee avatar in werkelijk uitzag.

Het script bracht ook de nodige humor met zich mee en de zaal waar ik zat, lachte hard met de film mee. Op IMDb gaf ik de film een 9!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.