Pompeii


Mijn Recensie:

Kit Harington? Altijd goed. Pompeii is een film uitgebracht on 2014, maar tot nu toe had ik deze nog nooit gezien. Natuurlijk wist ik wel waar de film in het algemeen overging want ik denk dat de meeste mensen wel weten wat daar ooit eens is gebeurt.

We maken kennis met een man die onder de naam Kelt doorgaat. Hij is een slaaf en wordt verkocht. Hij komt terecht in Pompeii waar hij, samen met andere slaven naartoe wordt gebracht. Door een vervelende situatie maakt hij kennis met een Lady genaamd Cassia. Door allerlei wendingen in het verhaal zien ze elkaar, praten ze met elkaar en redden ze elkaar. Cassia is een karakter dat je weinig ziet. Ze vind elk persoon gelijk dat merk je al snel door hoe ze zich gedraagt en praat over andere mensen tenzij zij andere onrecht aandoen. Het is dan ook heel bijzonder hoe ze hier op reageert. Het wordt al snel duidelijk hoe ze het vindt als Rome haar achtervolgt en de man die 20 jaar ouder is en haar wilt als zijn vrouw.

En hoewel de ramp mooi naar voren kwam vond ik de film toch matig. Het zijn gladiatoren en iedereen heeft een eigen accent? Meestal valt het me niet op, maar deze keer irriteerde het me. Brits, Amerikaans? In een film die zich in Italië afspeelt? Daarbij is er wat spanning in de arena, maar om nou te zeggen: wauw, dat was echt vet? Nee, totaal niet het geval. Erg zonde, want ik had de film iets anders voorgesteld.

De special effecten en de relatie tussen Milo, de Kelt en Cassia was het mooiste uit de hele film.

De film heb ik een magere 6 gegeven.

 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.