Philley – Melkpoeder


Toen ik zwanger was van de tweeling wandelde ik met mijn dikke buik over de negen maanden beurs en kwam daarbij langs de stand van Philley. Ik had geen idee wat het was, maar ik was geïntrigeerd door de man achter de stand en wat hij deed. Ik zal vertellen waarom.

Philley op de negen maanden beurs

Iedereen kent het geëmmer wel met de melkpoeder. De schepjes en het afstrijken van de juiste hoeveelheid. Daar zag ik best tegenop, want ik moest dat dadelijk niet voor 1, maar voor 2 flesjes doen. Want ik wist al dat ik geen borstvoeding wilde geven. Dat zag ik niet zitten, twee kinderen hangend aan mijn borsten. Ik wilde ze namelijk per definitie tegelijk voeden. Terug naar de stand. De man achter deze balie had een bus in zijn hand, die hield hij op zijn kop, dopje eraf, eraan draaien en hoppa 1 schep.

Ik zweer het, mijn ogen vielen uit hun kassen. Dat is handig dacht ik. Gewoon al dat melkpoeder erin mieteren en dan draaien maar. Niks afstrijken, maar gewoon boven de fles hangen en klaar. Dus je begrijpt me, ik heb dat ding betaald en in mijn tas gestopt.

Philley na een jaar gebruiken

Ik heb de Philley (ja, zo heet dat ding) nu een jaar gebruikt. Ze zijn één en drinken eigenlijk vanaf nu gewone melk. Maar wat vond ik van de Philley? Heb ik hem ook echt het hele jaar gebruikt?

Nou, daar kan ik kort over zijn. Ja. Ik heb hem een jaar lang elke dag gebruikt.
Ik vond en vind nog steeds dat het een geweldig ding is. Niet voor ouders blijkbaar, want het principe van draaien schijnt toch best moeilijk te zijn… Geen idee hoe, maar oké.

Er is maar één nadeel en dat is dat er melkpoeder in de opening gaat plakken door de stoom uit de fles. Maar de bus kun je helemaal uit elkaar halen om vervolgens in de vaatwasser te wassen. Ik deed dat ongeveer één keer in de maand. Dan was hij weer heerlijk schoon.

Hoe werkt de Philley?

Heel simpel. Je draait de onderkant los. Je maakt de zak voeding leeg in de fles (er past precies 1 zak in van Kruidvat of Jumbo of een halve doos van Hero, andere merken heb ik niet geprobeerd). Vervolgens draai je de bus dicht. Je draait hem om, dopje eraf, hangt hem in de fleshals en begint te draaien.
Als de bus helemaal leeg is, komt er de eerste ronde niets uit, hij moet namelijk even een rondje vullen. Daarna kun je beginnen met draaien.

Zijn er nadelen?

Ja. Ik zei eerder al het plakken van de voeding, maar dat is niet zo heel erg. Het andere nadeel is dat je niet kan zien wanneer de bus bijna leeg is. Je kan het wel ongeveer voelen want hij wordt lichter. Tegen het eind moet je een beetje tegen de kant kloppen om de voeding goed in de vakken te krijgen, anders krijg je een halve schep. Dit moet je dus wel even in de gaten houden. Verder vind ik het een topding.

Wil je nu ook een Philley? Prenatal verkoopt ze.
Ook verkrijgbaar bij Bol, Babypark of Philley zelf.


2 reacties op “Philley – Melkpoeder”

  1. Je zegt dat er een heel pak Kruidvat in past dus ik neem aan dat je dan ook de Kruidvat melkpoeder hebt gebruikt. Nou hebben wij ook een philley maar de dosering van de philley is groter dan het maar schepje van de Kruidvat. Heb jij dit probleem op een manier opgelost?

    • Hoihoi!
      Ja, ik gebruikte de voeding van Kruidvat inderdaad. Ik deed vaak 1 extra draai in de fles om dat op te lossen.
      Hopelijk kun je daar iets mee. 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.