Nynke de Jong, Hanneke Hendrix & Alex van der Hulst – Ik ken iemand die…

Nynke de Jong, Hanneke Hendrix & Alex van der Hulst – Ik ken iemand die…Ik ken iemand die... Geschreven door Alex van der Hulst, Hanneke Hendrix, Nynke de Jong
Uitgever Spectrum Op Mei 2018
ISBN: 9789000360338
Genres: Familie
Pagina's: 176
Goodreads
four-stars

Perfecte ouders bestaan helemaal niet.

Net zomin als perfecte kinderen die meteen doorslapen, alles eten en de groeicurves op de millimeter volgen. Wij zijn doorsnee-ouders met doorsneekinderen. En voor jou geldt waarschijnlijk hetzelfde.

In dit boek beschrijven we ons leven als jonge ouders: over het nut van een bevallingsliedje, hoe je ieder vrij moment kunt benutten voor een dutje, vouwwagens, breinverweking door borstvoeding, snot in het haar en kotsende kinderen in de auto. En hoe onzeker je kunt worden, want iedereen weet het beter, van de opvoedboeken tot het omaatje in de supermarkt naast jouw krijsende peuter.

Nynke de Jong, Hanneke Hendrix en Alex van der Hulst zijn vrienden en kregen de afgelopen tijd bij elkaar opgeteld vijf kinderen. Dit boek is gebaseerd op hun populaire podcast Ik ken iemand die… waarin ze de hectische periode rondom het krijgen en opvoeden van kinderen bespreken. Hun dilemma’s over opvoeden en bakerpraatjes leggen ze voor aan deskundigen. Een hilarisch boek met prachtige illustraties van Eva Mouton vol herkenbare anekdotes, grappige gesprekken en tips voor de kraamweek, je relatie, vakantie met kinderen en nog veel meer.

Nynke de Jong is schrijver en columnist bij Algemeen Dagblad en Viva Mama en tafeldame bij De Wereld Draait Door.
Hanneke Hendrix is auteur van onder meer de roman De verjaardagen en columnist bij &C Online.
Alex van der Hulst is journalist en auteur van Uurtje factuurtje en Draag nooit een gele trui.

Luisteraars over de podcast:

‘Breng je kinderen naar de oppas, kruip onder een fleecedekentje en luister naar mensen die óók niet helemaal weten hoe dat moet – kinderen opvoeden – maar met wie je in elk geval hart en smart kunt delen.’

‘Heerlijk herkenbare situaties die met veel humor besproken worden. Alsof je even bij hen aan de keukentafel zit. Ook een leuke manier om ideeën op te doen.’

Mijn recensie:

Ik heb dit boek in 1 dag uitgelezen. Het was hilarisch om te lezen. De hoofdstukken waren zo verdeeld dat je eerst een soort van gesprek tussen de auteurs las over hoe dat onderwerp bij hen thuis ging. Eten bijvoorbeeld. Dat gaat toch nergens goed.

Vervolgens kwam er dan een expert aan het woord over wat je kan doen en als laatste nog iemand met een ervaringsverhaal.

Het boek is heerlijk relativerend en laat je heel goed zien dat het nergens volgens de regeltjes verloopt zoals het zogenaamd zou moeten. Hoe het ook nergens gaat zoals je voor je ouder werd had bedacht en dat alles waar je een hekel aan had voor je ouder was – zoals schreeuwende kinderen in een pannenkoekenhuis – als ouder heel anders worden ervaren. Dat je blij bent dat je eens een keer je kind niet in het gareel hoeft te houden.

Nu ik zelf moeder wordt, zorgt het ervoor dat je meteen in ziet van: gelukkig, als het niet allemaal gaat zoals het boekje is dat helemaal niet erg.

Ik denk ook dat dit boek heerlijk is voor ouders die al kinderen hebben. Gewoon om even te relativeren dat het bij hen niet als enige niet fijn loopt.

Ik vond het een heerlijke aanrader, met een hele leuke schrijfstijl.

four-stars
0
Volg:
duntax
duntax

Mariëlle blogt hier als lezer, kijker en schrijver. Verder vertelt ze over haar leven als tweelingmama. Ook is zij schrijver van de New Adult-serie Structure en staat ze drie dagen per week voor haar SBO-klas.

Find me on: Web | Twitter | Instagram

Delen is lief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge