North & South (Mini serie)


Mijn recensie:

North & South is een mini serie die ik niet zo snel zal vergeten. Deze serie valt onder de genres romantiek en drama, komt uit Engeland BBC. Uit is al wat van wat jaartjes terug, uit 2004 om precies te zijn, maar dat mocht de pret niet drukken!

Het is een mini serie van vier afleveringen van ongeveer een uur over een vrouw en man in Engeland. Het concept lijkt eigenlijk een beetje op Beauty and the beast. John Thornton is een trots en een beetje chagrijnig karakter, terwijl Magaret het goede in iedereen ziet en ontzettend lief voor iedereen is.

Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik deze serie ben gaan kijken, omdat Richard Armitage erin speelt en die kennen we allemaal van The Hobbit, waarin hij Thorin Oakenshield speelt.

De cover van de serie geeft niet veel weg over de verhaallijn. Als alle afleveringen eenmaal gezien hebt, snap je waarom de titel zo is. De link is dan heel makkelijk te leggen, eigenlijk bij de eerste episode al. Ik heb ze bekeken zonder ondertiteling, omdat ik engels versta. Voor de mensen die hier niet zo in zijn moeten hem niet zonder ondertiteling gaan bekijken. Er zijn bepaalde karakters die erg plat Brits spreken, waardoor het soms erg moeilijk kan zijn om te volgen.

Natuurlijk ben ik het wel gewent om dit soort verhaallijnen te volgen en eigenlijk kan het daardoor minder interessant zijn. Helaas was ik de eerste episode al hopeloos verliefd op meneer Thornton. Ik heb echt iets met deze karakters… Ik kan er ook niets aan doen, haha.
Wat ik echter wel erg origineel vond was de plek waar het zich afspeelde en de bedrijven daar rondom heen. Meneer Thornton was namelijk de eigenaar van een katoenspin bedrijf. Dat had ik nog nooit eerder gezien.

Binnen de grote lijnen krijgen we ook te maken met achtergrond informatie die langzaam naar voren wordt gebracht en je daardoor de personages steeds beter begrijpt. Maar jeetje… Mijn hartje is wel een paar keer hard gaan kloppen.

“Look back at me. Look back at me.”

Die vier woorden… Jezus ik dacht toen echt dat het klaar was. Ik heb Mariëlle maar geappt dat mijn hart door twee aan het breken was. En ik kreeg als antwoord ‘godver’ haha. En dan in de laatste vijftien a tien minuten komt er een plottwist… en thank god, want anders had ik het niet overleeft.

Kijk allemaal deze serie, want hij is zo leuk (ik bedoel eigenlijk Richard) haha.


2 reacties op “North & South (Mini serie)”

  1. Ik heb deze serie op een ochtend helemaal gekeken en ik was meteen hopeloos verliefd op alles aan North & South. De personages, de setting, Mr. Thornton natuurlijk. Ik bedoel, kijk dan naar dat gezicht.
    Alleen maar liefde voor deze miniserie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.