NaNoWriMo Blog nummertje 4


NaNoWriMo Blog nummertje 4!!!

Week 3 van NaNoWriMo is voorbij.

Hoe is het voor mij gegaan?

Het gaat nog steeds lekker. Ik moet een beetje veel werken en dat snijdt in mijn schrijftijd, maar opzich kan ik elke avond wel wat schrijven en dus liggen we nog steeds voor.

Waar heb je aan gewerkt?

Ik heb weer een aantal hoofdstukken bij Sil en Alexa. Dit is het verhaal waar ik nu prima mee vooruit kan. Ik zal een kleine sneak peak geven:

‘Achtervolg je me nu?’

Een rilling glijdt door me heen bij het horen van zijn zware bas en ik draai me om.

Leunend tegen de vensterbank rookt hij een sigaret. ‘Niet te hard draaien anders ziet iedereen dat rode shortje onder je rokje.’ Er verschijnt een glimlach op zijn gezicht die me eerder aan een boer met kiespijn doet denken.

‘Ik schrik me rot.’ Het is alles dat ik uitbreng en het klinkt super achterlijk.

‘Ga je nou beweren dat je me niet zocht? Eerst jaag je dat chickie weg en nu sta je hier weer. Kun je me niet gewoon met rust laten?’ Hij neemt nog een trek van zijn sigaret.

‘Is dat wat je echt wilt?’

‘Fuck ja. Het beste zou zijn als je verdwijnt. Het allerbeste zou zijn als ik je nooit gekend had, maar hey, dat is een beetje te laat.’

Het voelt alsof mijn hart uit elkaar spat. ‘Je liegt,’ fluister ik.

Kort trekt hij zijn wenkbrauwen op. ‘Denk je dat? Het is zes jaar geleden, Lex. Ik ben verder gegaan. Ik hou niet meer van je.’ Zijn stem breekt als hij het zegt en ik kan hem gewoon niet geloven.

En wat is je score tot nu toe?

Vandaag ga ik over de 43.000 woorden heen. Waarschijnlijk ga ik eind deze week de 50.000 woorden wel halen 😀 Stiekem vind ik Sil en Alexa ook heel erg leuk samen, dus het gaat best goed. Het schrijft makkelijk weg.

Wat hoop je aan het eind te hebben?

Ik ga er gewoon voor om eigenlijk toch minimaal 55.000 woorden te eindigen en het liefste met 60.000 woorden. Dat zou toch wel heel mooi zijn.

Wauw… hij gaat lekker. Bij mij niet.

Nog steeds zeg ik: het gaat zoals het gaat en het belangrijkste is nog altijd dat je schrijft. Of je nu die 50.000 haalt of niet. Zolang je je best doet en tevreden bent met wat je hebt bereikt, doe je het prima.

Vooral blijven schrijven dus.

XOXO Mariëlle


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.