NaNoWriMo Blog #1


NaNoWriMo Blog nummertje 1!!!

Mijn vierde NaNo gaat bijna van start.

Nano? Jup, National Novel Writing Month. Nou National is het eigenlijk allang niet meer want het is erg international xD, maar dat doet er niet toe.
Je vierde?? Jup, ik ben in 2014 begonnen. Ik geloof dat ik er via Wattpad mee in aanraking ben gekomen. Daar heb ik namelijk ook wat verhalen opstaan. Nou ja, eigenlijk 1 serie. En dat is meteen ook mijn allereerste NaNoWriMo. Deel 1 en 2 van de serie Zielkrachten heb ik zo geschreven, maar deel 3 was mijn eerste Nano verhaal. Ik heb de challenge ook meteen gehaald!

ballpoint pen, classic, coffee

Wat is NaNoWriMo?

Nou eigenlijk komt het erop neer dat je in een maand (November) 50.000 woorden op papier zet. Origineel je first draft, maar in principe maakt het niet uit welke woorden.
Het wordt dus mijn vierde keer en ik heb de vorige drie allemaal gewonnen.

Het eerste jaar heb ik dus deel 3 van de zielkrachten serie geschreven. Het is origineel een YA Fantasy verhaal. Ik heb hem een aantal keer herschreven en ik geloof dat versie 3 van deel 1 op wattpad staat, maar nog steeds mijn eerste draft van deel 3.
Als je het zou willen lezen: www.wattpad.com/user/duntax
Het is best aardig geschreven al zeg ik het zelf. Zeker voor wat ik in de tussentijd heb geleerd.

Mijn tweede jaar heb ik een nieuwe NA Fantasy geschreven genaamd Lux’ Strijd. Ik ben een pantser zoals je op mijn eigen blog www.duntax.nl kunt lezen en dus ging ik met alleen de karakters aan de haal. Dit bleek best lastig te zijn en dus ben ik Chaos & Structure er een beetje naast gaan doen. Uiteindelijk was deze eerste, slechtere wattpad versie ook maar 40.000 woorden.

Vorig jaar heb ik Chaos & Structure herschreven en Wild & Structure’s eerste draft op papier gezet.

Person Holding Blue Ballpoint Pen Writing in Notebook

Wat heeft NaNoWriMo mij gebracht?

Vooral heel veel vriendinnen en vrienden. Ik heb nu een heus schrijversclubje die ik tot mijn vrienden kan rekenen. En nee, niet iedereen heeft echte publiceerambities. Sommige schrijven gewoon om het schrijven.
De chat. Hierin zitten veel vrienden en in oktober en november ook veel medeschrijvers. Wij helpen elkaar met het verbeteren van verhalen en de motivatie hoog te houden. Ik hou van de chat. 😀 Het heeft mij zoveel geholpen en ik ben er gewoon een betere schrijfster van geworden.

Als laatste heeft het mij mijn boeken gebracht. Zonder NaNoWriMo was Chaos & Structure misschien wel nooit gekomen. Het heeft mij mijn eerste draft gebracht en dus is Chaos in principe een gepubliceerd NaNoWriMo verhaal.

Wat hoop ik dit jaar te bereiken?

Dit jaar ga ik voor het afronden van Lust & Structure. Ik ben al een eindje op weg met dit verhaal en zal er ook geen 50.000 woorden meer aan besteden, wat betekent dat ik ook een deel van de woorden wil geven aan Storm & Structure. Hopelijk gaat het me lukken met de verbouwing en van alles hier thuis. Maar het komt vast goed.

blackboard, chalk, chalkboard

Mijn tips voor jou?

Als je nu denkt: Jezus, 50.000 woorden??? Dat red ik nooit. Geen zorgen. NaNoWriMo is eigenlijk net een spelletje. Het gaat om het meedoen. Het zorgt ervoor dat je gemotiveerd blijft, dat je het wil blijven proberen en vooral dat je gaat schrijven, schrijven, schrijven. En dat is belangrijk als jij schrijfambities hebt.

En zoek je mensen om je te ondersteunen? Er is een heel forum waar je terecht kunt en voor Nederland en België is er een chat. Ieder apart 😀 Waar veel mensen zijn die je willen helpen gemotiveerd te blijven. Er zijn wars, waarin je sprintjes kunt trekken en het is gewoon heel fijn om alles ermee op papier te krijgen.

Het belangrijkste is gewoon om te blijven schrijven en ik vind NaNo daar een goede motivatie voor dus als je nog twijfelt, zou ik zeggen probeer het gewoon en surf naar nanowrimo.org om daar je account aan te maken en gewoon een poging te wagen. En red je het niet? Boeien. Je hebt een deel van je verhaal op papier staan, waar je het hele jaar op voort kunt werken 😉

XOXO Mariëlle


Eén reactie op “NaNoWriMo Blog #1”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.