Miranda Hillers – Het geeft niet

Mijn recensie van Het geeft niet:

Zaterdagavond is het in The Matrix zoals gewoonlijk druk. We hebben ons mooi gemaakt en hebben kleding aan die we gisteren nieuw binnen hebben gekregen.

Het verhaal van Het geeft niet.

Zie boven aangezien hij in het Nederlands is. Het gaat over Sophie, Frederick en Rens. Rens en Sophie zijn beste vrienden en Frederick is haar nieuwe vriend. Maar vindt Frederick het wel zo makkelijk om Rens te accepteren en andersom?

Zijn mooie groene ogen. Zijn heerlijke lichaam. Zijn rustige karakter dat jaloers uit de bocht kan vliegen.

Schrijfstijl:

Miranda schrijft vlot met hier en daar wat tell. Haar karakters zijn uitgesproken en daar hou ik van. Ze blijven goed bij hun karakter en wat ze doen past goed bij hen. Het leest heerlijk weg.

 

Ik wil hier niet bij zijn en sta op. Freddie kijkt me verontrustend aan en pakt me bij de pols.
‘Waar ga je heen?’ Zijn stem klinkt weer normaal, maar zijn ogen nemen me onzeker op.

 

Wat vind ik van Het geeft niet?

Eerlijk gezegd vind ik Sophie een beetje een slet. Misschien komt dat gewoon door het feit dat ik zo zelf niet in elkaar zit en al jaren met dezelfde vent zit. Ergens vind ik het ook knap van haar dat ze schijt heeft aan de mening van anderen en gewoon de one night stands doet waar ze van houdt. Tot Frederick.

Frederick is mysterieus en vertelt weinig over zichzelf. Alleen de dingen die Sophie moet weten of die niets met zijn verleden te maken hebben. Het maakt hem interessant.

Ik denk dat het ook heel sterk is voor het verhaal dat Miranda ervoor heeft gekozen om alleen vanuit Sophie te schrijven. Zo word je nieuwsgieriger naar Frederick. Rens is natuurlijk een schatje en daar kun je gewoon niet omheen.

Gwen vertelt Olivia dat we elke klant gedag zeggen, maar niet gelijk aanspreken. ‘Laat ze zelf lekker rondkijken en op een gegeven moment voel je het wel als ze hulp willen.’

Conclusie

Heerlijk boek

 

Volg:
DunTax
DunTax

Mariëlle blogt hier als lezer, kijker en schrijver. Verder vertelt ze over haar leven als tweelingmama. Ook is zij schrijver van de New Adult-serie Structure en staat ze drie dagen per week voor haar SBO-klas.

Find me on: Web | Twitter | Instagram

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.