Lucifer (Seizoen 2)

Lucifer Heads For the Gates of Comic-Con – TV Insider

Mijn recensie:

Als je op deze recensie terecht bent gekomen, hoop ik dat je seizoen 1 hebt gezien of de recensie van 1 hebt gelezen. En anders… Allemaal spoilers.

We kennen allemaal Lucifer. Nog steeds een slechterik met een schattig lachje, maar nadat je hem hebt gezoend, wil je hem een klap voor zijn kop verkopen. Komt het bekend voor? Ja, dacht ik al.

Lucifer en Decker losten in dit seizoen nog steeds moordzaken op, maar het word een tikkeltje ingewikkeld. Nog een broer van Lucifer komt op aarde terecht en dat is niet het enige familielid. Hallo moeder zei ik toen. Het is in het begin al heel duidelijk wat Lucifer van zijn ouders vond (in seizoen 1 al), maar het komt allemaal nog even terug in twee. Lucifer wilde dat zijn moeder zo snel mogelijk van de aarde werd verwijderd en deed er alles aan om dit voor elkaar te krijgen.

Wat nogal bijzonder was dit seizoen was hoe Lucifer er alles aan deed om zijn identiteit voor Decker verborgen te houden. Terwijl… Hij tegen iedereen in de buurt nog even lekker opschepte over hoe zijn vader een arrogante klootzak was. Oh ja, das waar ook. Papa komt ook nog even langs. Een hele rare familie. Ik zou bijna op de stoel van dokter Linda gaan zitten om te zien hoe het allemaal in zijn werk ging.

Lucifer is echter niets verandert, nog steeds zijn de arrogante en sarcastische opmerkingen van toepassing. Ik kon vooral waarderen, hoe Decker hierop reageerde. Dit zorgde opnieuw voor geweldige woordgrappen en eigenlijk kon ik ze ook niet missen. Ze zijn een groot deel van de serie en hierdoor blijft luchtig. Niet te serieus.

Het fijne aan seizoen 2 vond ik hoe ik de alle karakters steeds beter leerde kennen. Ze stelde zich kwetsbaarder op en probeerde hun vriendschappen en relaties echt te laten werken. Ze doen er misschien tien vooruit en daarna elf achteruit, maar ze doen er moeite voor.

Spoiler alert: iemand krijgt zijn veren terug.

Volg:
Melanie van Garderen
Melanie van Garderen

Melanie blogt hier als lezer, kijker en schrijver. Ook is zij schrijver van de Thriller Cyanide

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.