Lis Lucassen – Grenzeloos

Lis Lucassen – Grenzeloos

Mijn recensie van Grenzeloos:

Ik had me de avond heel anders voorgesteld, en zeker niet in het bijzijn van iemand die ik eigenlijk beter kan ontwijken omdat hij me totaal in de war brengt met zijn… zijn alles.

Het verhaal van Grenzeloos.

Rebekka is vertrokken uit de Nederlandse Biblebelt om in Amerika te studeren. Ze is niet zomaar vertrokken, ze heeft haar huwelijk, man en familie achtergelaten. Wel met toestemming.
Op college ontmoet ze Thor en ze voelt dingen voor hem, die ze niet mag voelen.
Helaas heeft Thor hele andere ideeën.

Schrijfstijl:

Lis is echt een stuk beter gaan schrijven sinds ik Hitte en Razend las. Ze gebruikt meer show en minder tell, al mis ik soms toch nog wat show. Het duurde namelijk even voor ik bepaalde elementen voor me zag, soms zelfs pas over de helft van het verhaal en dit vond ik erg jammer. Ik moet zeggen dat ik de schrijfstijl een stuk meer ben gaan waarderen.

Ik draai me razendsnel om en wil haar de doorgang blokkeren, maar ben te laat. Ze heeft de deur al opengetrokken en ik zie Thors gezicht boven Dees hoofd uitsteken.

Wat vind ik van Grenzeloos?

Ik vond het een aardig verhaal. Een stuk beter dan haar Hitte serie en dat vind ik fijn. Daarom zou ik het ook aanraden.
Lis beschrijft inmiddels een stuk beter hoe de omgeving eruit ziet en ook het merendeel van het verhaal is show waardoor het prettig wegleest.

Helaas heb ik ook een aantal puntjes.

puntje 1

Als eerste kwam ik er halverwege pas achter dat Thor niet blank was. Nou kun je zeggen dat ikzelf kortzichtig ben om er vanuit te gaan dat hij blank is, maar zijn naam stamt af van een Germaanse God. Zijn stiefzus heeft blond haar en ik was niet direct van een interraciale relatie uitgegaan. Daarbij was het enige dat ik van hem wist dat hij oorspronkelijk uit Detroit kwam. Dat was dan ook meteen de enige aanwijzing, maar daar wonen ook gewoon blanke mensen.
Voor mij kwam halverwege het boek ineens uit de lucht vallen dat hij niet blank was. Ik wist dat hij niet blond was, maar dat was het dan ook. Dit vond ik heel jammer want ik denk dat dit wel duidelijker omschreven had kunnen worden zonder te zeggen: Thor is zwart/bruin/getint, whatever.

puntje 2

Dan heb ik een kritische noot op de bible belt. Ik heb echt niks tegen deze mensen, maar ik vraag me serieus af wat de meerwaarde voor het verhaal was dat Rebekka uit deze streek kwam. Overigens weet ik nog steeds niet welk dorp, maar dat doet er niet per se toe. Behalve dat Rebekka een vreemde achtergrond nodig had omdat ze tegen het einde een statement moet maken bij Thor, zie ik de meerwaarde niet. Ze is nog getrouwd en gaat scheiden (mag dit wel?), ze gaat weg terwijl ze getrouwd is (mag dit wel?). Vervolgens beschrijft Rebekka meerdere malen dat ze dingen over Thor denkt die ze niet mag denken, maar vervolgens wel schaamteloos blijft doen zonder een echt te voelen schaamtegevoel.
Ze beschrijft dat ze met haar man alleen maar rechttoe, rechtaan, (in mijn hoofd missionarisstandje) seks heeft gehad met het zicht op voortplanting. Vervolgens: ze gaat voor de eerste keer uit haar kleren voor hem en valt op haar knieën om hem te pijpen. Hoezo voelt ze ineens niet de schaamte die ze thuis wel voelde. Ik denk dat het verhaal net zo leuk was geweest zonder dat hele verleden.

Dat soort puntjes zorgen ervoor dat het uiteindelijk voor mij geen vier sterren zijn geworden.

Conclusie

Leuk verhaal dat heerlijk leest.

 

 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.