King Arthur: Legend of the Sword


Melanie’s recensie:

King Arthur; Legend of the sword kwam in Nederland op 11 mei 2017 uit met in de hoofdrol Charlie Dunham bekend van Sons of Anarchy. Ook speelt in deze film Jude Law en Astrid Bergés-Frisbey. Deze film valt in de genre van actie, avontuur en drama. Een goede keuze al zeg ik het zelf! De director van deze film was Guy Ritchie.

Eerlijk was eerlijk, toen ik de trailer van deze film op televisie voorbij zag komen dacht ik ‘Nee, toch… Niet alweer een King Arthur film. Ondertussen zijn er al zoveel dat ze niet meer bij te houden zijn. Maargoed, Charlie Hunnam he… Dus dan heb je geen andere keuze dan hem niet te zien. De persoon die de acteurs en actrices gecast heeft voor deze rollen krijgt een duimpje omhoog. De karakters bevatte veel humor, spontaniteit en toch zijn waren ze serieus genoeg om het verhaal in spanning te houden.

De special effecten (laat ik er even bij zeggen dat ik ontzettend blij ben dat ik in deze tijd leef) want holy shit deze waren ook zo vreselijk goed.

Daarbij heb ik goed plat gelegen van het script. Je zou niet echt denken dat het past in dit verhaal, maar de opmerkingen zijn echt te prachtig. Lekker sarcastisch. Er zijn goede pieken en dalen binnen de spanningsmeters, wat eigenlijk wel goed is binnen deze film. Er gebeurt namelijk heel veel, waardoor het soms goed was om het af te bouwen. Gelukkig lopen alle scenes wel goed in elkaar over, hierdoor is het niet moeilijk te volgen.

Er waren ook genoeg momenten waar ik op het puntje van mijn stoel zat. De connectie tussen Arthur en de zogenaamde koning was perfect weergegeven.

Nou als laatste wil ik even mededelen dat zelfs als je deze film niet wilde zien dat je dan maar even door moet spoelen naar de eindscène. Mijn handen liggen nog steeds op mijn wangen met een open mond. Ze hebben dit met een soort van game effect verwerkt en holy fucking shit… Dit was echt te mooi!

Ga kijken! Het is het zo waard!

Afbeeldingsresultaat voor King arthur

Mariëlle’s Recensie:

Ik geef het maar eerlijk toe… ik ging kijken voor Charlie. Al was The Sword In The Stone / Merlijn de Tovenaar vroeger een van mijn favo Disney films. En dus vond ik het verhaal zeer interessant. Maar Charlie was een dikke plus.

Dat de film is geregisseerd door Guy Ritchie – Ja, Madonna’s exman, maar dat is niet het punt – was ook een pluspunt. Die man maakt goede films.

Natuurlijk is de issue in deze film zeer serieus, maar de humor die in de karakters zit, maakt het zoveel leuker dan als dat het van die serieuze knakkers waren geweest.

Ik moet zeggen dat Charlie een geweldige Arthur neerzet. Hij is op en top made to be a king en dat straalt ie ook gewoon uit. Hij speelt het zo knap. Aangezien ik een echte Sons Of Anachy fan ben en hij voor mij Jax is, was ik bang dat ik hem niet anders zou kunnen zien. Maar hij is zo overtuigend als Arthur dat ik echt binnen 10 min vergeten was dat Charlie Jax is.
Het is echt zonde dat deze film naar Amerikaanse begrippen is geflopt, want het is echt een meesterwerk. Het geweldige directors werk van Guy met het goede acteerwerk van Charlie ( en ook de rest van de crew, er zaten veel voor mij herkenbare gezichten in) maken dit tot een epische film.

Ik ben het totaal met Melanie eens. Ga die fucking film kijken!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.