Kinderwagens voor tweelingen


Elke mama kent het… een kinderwagen kopen. Elke papa kent het ook…

Achter elkaar, onder elkaar, naast elkaar

De eerste keus die we moesten maken was of we de tweeling dadelijk achter elkaar, naast elkaar of onder elkaar willen hebben.

Onder elkaar kinderwagen

Welke ontwerper heeft het ooit bedacht om je kinderen onder elkaar te leggen. Maar niet als in een stapelbed… nee letterlijk op elkaar gestapeld…

Hieronder zie je een voorbeeld, maar er zijn talloze voorbeelden.

Wat als de baby die ik onderin stop moet huilen… en dan doe ik even net alsof ik kan kiezen welk kind ik niet wil zien… Ik had het erover met een verkoper. Ik zei: Zoals ik het zie, als mijn onderste kindje huilt, moet ik de bak van de bovenste eraf halen, op de stoep zetten (midden op straat dus…) om dat kindje eruit te halen?
Verkoper: Dat ziet u helemaal goed.
Ik: Maar dat is toch niet handig?
Verkoper: Niet bepaald nee.
Dat is nogal een understatement.
Onder elkaar valt af… Zoek zelf maar eens foto’s op als ze anderhalf zijn en ze kunnen zitten… dan kijkt er één tegen de onderkant van de zitting van de andere aan…

Tandem kinderwagen

oftewel achter elkaar. Redelijke optie.

Hier kun je in ieder geval je kind bij. Alleen zie je nummer twee niet zo goed want die zit achter de andere, maar goed dat is overkombaar. Als je tenminste de hefboom kunt maken en de wagen de stoep op krijgt. Want je moet best wel flink op het handvat hangen, wil je hem van de grond krijgen. In ieder geval bij de ABC Zoom. Bij bovenstaande (de topmark duo) weet ik het niet, omdat ik die nog niet in een winkel heb gevonden.

Dan blijft dus over:

Naast elkaar kinderwagen

Naast elkaar heeft zeker mijn voorkeur.

Het voordeel is dat je allebei je kindjes kunt zien. Je kiest niet wie er boven of onder zit of dicht bij of ver af. Ze zijn allebei even ver. Allebei evenveel aandacht. Natuurlijk is deze wagen wel een stukje breder, dus dat is een nadeel, maar ja… de meeste winkels zijn al niet eenkindswagen vriendelijk dus ja….

Het grootste nadeel is toch wel dat er een heel beperkte keuze is. Eigenlijk geeft elke babyzaak aan dat de Bugaboo de enige degelijke is. Je hebt dan ook nog die van Mountainbuggy, maar als je hem ziet, zie je gewoon dat hij minder degelijk is. Hij heeft ook babynestjes en geen bakken, waardoor je kindjes minder lang kunnen liggen.

Dan heb je bovenstaande, maar niet in een winkel… alleen online… en stiekem vind ik dat eng. Want wat als ik het nou niks vind? Wat als ik hem hier thuis heb en ik denk.. mweh… wat een flutding. Kan hij dan terug? Zit ik ermee opgescheept?

*zucht*

Het is super moeilijk. Daarbij wil ik ook niet superduur uit zijn. We moeten nog zoveel andere spullen en we zitten midden in een verbouwing. Mama had me nog gewaarschuwd. Let maar op: zodra je gaat verbouwen en je geen geld hebt, dan lukt het met het ziekenhuis. En ik zei maar: ach, dat zal allemaal wel meevallen en het komt heus wel goed. En nu denk ik… shit… die kinderwagen is wel duur.

Maar het komt wel goed… Als ik maar kon kiezen.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.