Kerst 2017: Wat heb ik gedaan?


Christmas Tree With Baubles

Kerstavond

Zondagavond… kerstavond. Nadat in de middag mijn schoonbroer met de kids er was en ik de plinten voor de slaapkamer heb geschilderd, moet ik na het eten van de frietjes, mezelf een beetje snel klaarmaken.

Gelukkig heb ik snel voor het eten gedouchet bij mama en papa (nog even want de douche is bijna klaar :D) En dus laat ik in sneltreinvaart de hond uit en geef hem en de kat even eten. Dan zwaai ik iedereen gedag en ga mijn eigen broertje ophalen.

We hebben afgesproken want we gaan even langs oma en opa. Dit hadden we stiekem al een tijdje terug moeten doen, maar geen zin en druk, druk, druk werkten erg goed. Nu toch maar even doen…
Na anderhalf uur heb ik het wel gezien (oma en ik zijn geen goede match) en ga ik lekker naar huis. Daar plof ik op de bank om lekker samen met Marc Die Hard te kijken. Lekkere actie.

White Red and Black Snowman

Eerste kerstdag

Maandag hadden we met vrienden afgesproken om samen te gaan gourmetten. De tijd was drie uur en een uurtje eerder gaan we even langs mijn schoonmoeder die in hetzelfde dorp woont. Het is altijd even rijden naar Nieuwkoop en dus proberen we altijd dingen te combineren.
Om kwart over drie zitten we met zijn zessen en twee kids in de woonkamer en kletsen wat heen, om daarna lekker te gourmetten.

Nadat iedereen teveel heeft gegeten, is er nog een lekkere chocoladetaart gemaakt door de gastvrouw van het feestje. Hij is zo lekker dat zelfs Marc een stukje eet en die maak je echt niet blij met gebak tenzij het een chocoladebol is.

Daarna hebben we de pubquiz gedaan. De vrouwen tegen de mannen. En natuurlijk hebben wij gewonnen met 2-0.

Christmas Scrabbles Bokeh Photography

Tweede kerstdag

Dinsdag. Niks gepland. Dus samen met Marc al mijn boeken naar beneden gehaald zodat we boven iets meer ruimte in de gang krijgen voor een kledingkast en hopelijk dadelijk ook een kledingkastje voor Fred & George. Op wonderbaarlijke wijze heb ik alles gestouwd in 1 Billy kast en mijn favoriete boeken in de Kallax kast. Je moet niet vragen hoe de Billy nu is ingericht, aangezien ik eerst anderhalve Billy en een oude dvd kast (gemaakt door Marc) had. Die laatste voor alleen mijn kinderboeken. Maar het is van de grond en daar ben ik al blij om. Nu weet ik ook meteen zeker dat er niets meer dubbel zit of wat dan ook.

Vervolgens heb ik mijn dvd’s uitgezocht. Welke vind ik echt heel goed en welke kunnen wel weg. Aangezien ik er zeker zon 3 a 400 heb scheelt t wel. Mijn broertje komt zaterdag even kijken wat hij van de niet goedgekeurde vindt en op oudjaarsdag kijkt mijn schoonbroer nog even en de rest gaat echt naar de stort.

Ook heb ik samen met Marc al onze kleding boven in de halve Billy’s en de andere twee Kallax kasten gelegd (wij hebben geen kledingkast, maar een inloopkast in het oude huis). In de Billy’s kunnen gelukkig ook nog handdoeken. Uiteindelijk maken we een mooie gangkast voor deze spullen, maar aangezien dat de babykamer is tot we een uitbouw hebben, is dit nu de andere optie.

Daarna was ik echt kapot. Mijn rug deed pijn, mijn ogen branden. Toch heb ik nog even snel de badkamer mee afgeplakt zodat Marc nog even de muren kon sauzen. We hebben snel een pizza besteld en gegeten en toen ging ik schrijven…

Tenminste… dat was het plan. Mijn hoofd zei echter Error Error Error. En dus heb ik mijn ereader erbij gepakt en Deep uitgelezen in de reclames van Die Hard 4.0.

Dit was mijn kerst! Hoe was die van jou?


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.