Jennifer Armentrout – If There’s No Tomorrow

Mijn recensie van If There’s No Tomorrow:

Sometimes I just wanted to…I don’t know, escape life. To delve headfirst into a world that dealt with real-life issues to open my eyes, or a world that was something else, something completely unreal. One with warring faes or roaming vampire clans. I wanted to experience new things and always, always, read the last page feeling satisfied.
Because sometimes happily-ever-after existed only in the books I read.

Het verhaal van If There’s No Tomorrow.

Lena is een vrolijke typische tiener, die naar feestjes gaat en bijna naar haar laatste schooljaar. Ze heeft bedacht voor welke colleges ze zichzelf wil aanmelden en wat ze dit jaar nog allemaal wil doen.

Tot ze één keus maakt, die totaal verkeerd uitpakt.

Niks lijkt meer mogelijk en ze bouwt een enorm schuldgevoel op. Wat als haar vrienden haar nooit zullen vergeven? Wat als ze zichzelf nooit kan vergeven? Wat als er geen morgen meer is?

I knew I couldn’t go back and start a new beginning. I couldn’t rewrite the middle. All I could do was change tomorrow, as long as I had one.

Schrijfstijl:

Ik vind Jennifers New Adults over het algemeen niet heel veel. Nu moet ik zeggen dat ik niet verder ben gekomen dan IJskoud en Vurig, gewoon omdat ik deze heel slecht vind en niet aan de andere durf te beginnen.

Haar YA’s echter… die vind ik geweldig. Ze schrijft vlot en ik zie het verhaal zo voor me afspelen. Haar karakters vind ik erg leuk en zijn echt diep. Ze voelen heel echt aan, met echte gevoelens en serieuze shit, die heel geloofwaardig zijn. (dit laatste vind ik overigens ook bij de NA’s, maar daar vond ik de rest van t verhaal beetje slapjes en slecht beschreven).

“What does waiting do? None of us are promised a tomorrow … We don’t always get a later.” He kissed my temple again, then pulled back, his eyes finding mine. “I’m done living like we do.”

Wat vind ik van If There’s No Tomorrow

Ik ben kapot gejankt. Mijn favoriete YA contemporary was altijd The Problem With Forever, maar na deze…. Ik kan niet kiezen. Ze zijn allebei zo mooi. Ik kan met geen woorden beschrijven hoe goed ik ze allebei vind en dus ook deze.

Opnieuw zet Jennifer een ijzersterk verhaal neer, wat je echt aan het denken zet. Er zaten een aantal quotes in waarbij ik dacht: ja, zo gaat dat inderdaad. En hoe moet dat inderdaad voelen voor een betrokkene. Ik ga niet zeggen wat, want het verpest het hele verhaal voor je, maar jezus… het was prachtig en rauw en echt.

Dit boek komt op mijn ereplank en ik ben zo fucking blij dat ik een prachtige hardcover heb en hem laat signeren door Jennifer zelf. 😀

Because sometimes happily-ever-after existed only in the books I read.

Conclusie

Prachtig boek dat je aan het denken zet

Volg:
DunTax
DunTax

Mariëlle blogt hier als lezer, kijker en schrijver. Verder vertelt ze over haar leven als tweelingmama. Ook is zij schrijver van de New Adult-serie Structure en staat ze drie dagen per week voor haar SBO-klas.

Find me on: Web | Twitter | Instagram

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.