Interview met schrijfster Ursula Visser


Cover eboek Evolutie

Hoi Ursula! Fijn dat ik dit interview met je mag doen.

Zou je jezelf eens willen voorstellen aan de lezers?

Leuk om kennis te maken met jullie. Ik ben geboren in het oosten van het land, in de lente van 1968. Ik woon er nog steeds, samen met mijn partner. Ik houd enorm van reizen. Het geeft me energie en soms ook inspiratie voor mijn verhalen.

Je hebt al verschillende boeken op de markt gebracht. Kun je ons vertellen waar de boeken over gaan?

Mijn allereerste boek was een samenvatting van ons sabbatical jaar in Australië, non-fictie dus. Vanaf het Abby Ryan tweeluik zijn mijn boeken ontsproten uit mijn fantasie. De basis van mijn boeken is de ontwikkeling van het hoofdpersonage. Of het nu een gave, een vloek of eigenschappen zijn die niet van deze wereld komen, ik probeer mijn personages iets mee te geven wat hen bijzonder maakt. In mijn sciencefiction boeken gebruik ik ook mijn interesse voor technische snufjes.

Maar wat inspireerde je tot het schrijven van deze verhalen?

In mijn hoofd leven allerlei verhalen. Op een gegeven moment lieten ze zich niet meer tegenhouden. Soms is een beeld een trigger voor een verhaal, of een stem van iemand op straat, een beweging of zelfs een landschap. Als vanzelf gaat mijn hoofd dan een hele wereld eromheen creëren. Neem nou Terra Nova, een kort verhaal over een androïde. Ik was op zoek naar beelden voor een boekomslag voor een ander boek, toen ik de foto tegenkwam die nu op de cover staat. Ik zag het beeld en al snel vormde het verhaal zich in mijn hoofd.

Hoe zijn jouw personages tot stand gekomen?

Ik vind het heerlijk om in de wereld van mijn boeken te vertoeven, om steeds eigenschappen van mijn personages te ontdekken. Mijn personages worden eigenlijk geboren in mijn hoofd, misschien zijn ze een verzameling van eigenschappen van mensen die ik ken, of gezien heb, ze zijn erg gewoon ineens. Soms nemen ze een verhaal ook over. Zoals John Water van Evolutie dat deed. Hij is nu niet echt het schoolvoorbeeld van een ideale schoonzoon, maar gaandeweg… nou ja, verraste hij mij zelfs!

Kun je de boeken beschrijven in 6 woorden.

Fantasievol. Spanning. Avontuur. Plotwendingen. Ontwikkeling. Onverwacht.

Elke personage is natuurlijk een deel van je, maar aan wie ben je het meest gehecht?

Mara (uit The Dragon Queen), zij schoof John Water (Evolutie) aan de kant en eiste al mijn aandacht op. Toch is ze kwetsbaar, maar ook krachtig en loyaal. Ik ben dol op haar!

Je bent nog bezig met het schrijven van een boek, maar weet je van tevoren al hoe een boek gaat eindigen?

Momenteel werk ik aan Dragon Queen Blood Rivals en Blood Magic. Ik weet het einde al, maar dat is niet bij alle boeken zo. Ik heb al eens iemand uit de dood laten herrijzen door het einde te herschrijven.

Je bent een Indie Writer, hoe voelt dat voor jou? Kun je uitleggen wat dat voor jou betekent?

Het betekent dat ik zelf het heft in handen houd. . Vrijheid. Leerschool. Ontwikkeling. Dat ik de vrijheid heb om de titel te bepalen, de inhoud van het verhaal, hoeveel delen ik ga uitbrengen en wanneer. Leer van mijn eigen fouten, een eigen netwerk van mensen om mij heen verzamel die me helpen

Graag zou ik je wat beter willen leren kennen. Wat is je favoriete boek uit je jeugd?

Oorlogswinter!

Wanneer besefte je dat je een schrijver wilde worden?

Ik wist dat ik wilde schrijven, niet perse dat ik schrijver wilde worden.

Wat houdt schrijven voor jou in?

Me bevinden in een andere wereld. Meegroeien met het verhaal. Het is geweldig als alles samenkomt en je boek klaar is. Als je proeflezers, bloggers en recensenten hebt die je graag willen helpen. Lezers spreekt die je kunnen waarderen (of een kritische kanttekening hebben).

Heeft het schrijven voor jou je leven veranderd?

Jazeker! Het maakt me een gelukkig mens! 

Cover ebook Jpeg Kobo


Heb je naast het schrijven nog andere hobby’s?

Reizen en lezen.

Heb je nog schrijftips voor andere schrijvers?

Om mij heen heb ik een netwerk gevormd van mensen met wie ik samenwerk. Dat zijn stuk voor stuk mensen die ik vertrouw, die goed zijn in hetgeen ze voor me doen. Vorm ook een netwerk om je heen, het is een verlengde van jouw “schrijfbedrijf”. Want dat ben je eigenlijk als Indie auteur.

De meeste Indie auteurs die ik ken zijn echt serieus bezig zijn met hun carrière en investeren zoals ik in professionele redactie, omslagontwerp, vormgeving en een promotiecampagne. Het is ook hard werken. Het vergt doorzettingsvermogen, bevlieging. Maar het belangrijkste is vooral genieten van het schrijven zelf!

Waarom raad je de lezers aan jouw boek te lezen?

Wil je meegesleurd worden naar een andere wereld? Alles om je heen vergeten? Met je ogen rollen omdat je een personage wel onder zijn/haar gat wil schoppen? Verrast worden door een plottwist? Dan kan ik je mijn boeken van harte aanbevelen!

Wil je verder nog iets kwijt aan de lezers?

Iedere dag dat ik een reactie op mijn boeken krijg, positief of niet, ben ik dankbaar dat jullie me gevonden hebben.

Abby Ryan 1 ebook enkel

Nu wat minder serieuze vragen:

Koffie of thee?

Koffie

Waar kun je je jouw snachts voor wakker maken?

Nou, doe dat maar niet! haha

Honden of katten?

Katten (maar ik heb geen huisdieren)

Wat is je favoriete eten?

Wit bolletje met veldsla

Guilty pleasure?

Winegums

Favoriete film?

The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert

Wat is je favoriete eigenschap van een karakter?

Empathie

Heel erg bedankt dat ik je mocht interviewen Ursula. Heel veel succes met je volgende boeken!

Abby Ryan 2 ebook enkel


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.