Interview met schrijfster Stefanie van Mol

MobiriseHoi Stefanie! Fijn dat ik dit interview met je mag doen. Hoe gaat het met je?

Met mij gaat alles prima. Blij dat jullie me willen interviewen 😉

Zou je jezelf eens willen voorstellen aan de lezers?


Absoluut, ik ben Stefanie Van Mol, 32 jaar oud en woon samen met mijn man en dochter in Waasmunster (België). Sinds dit jaar ben ik fulltime auteur/uitgever.

Je hebt de series Verlangen en Full Moon geschreven. Kun je ons vertellen waar de boeken over gaan?


De verlangen serie draait rond drie beste vrienden: Jonas, Thomas en Lucas. In elk deel van de verlangen serie komt je de liefdesperikelen te weten van één van de drie vrienden. Deel , Vurig Verlangen gaat over Jonas en Roxanne. Deel 2, Verborgen Verlangen, gaat over Thomas en Fleur en deel 3 gaat over Lucas en Melanie.

 De Full Moon serie gaat over de rockband Full Moon. Je leert elk bandlid kennen en hun weg naar de liefde. Momenteel zijn er al vier delen nl. Deel 1: Kies voor mij, over Jonathan en Camille. Deel 2: Kies voor ons, Jonathan en Camille. Deel 3: Kies voor haar: John en Jolien en deel 4: Kies voor hem dat over Max en Valèrie gaat.

Deze maand (mei 2018) komt deel 5, Kies voor elkaar en die zal over Tim en Lize gaan.

Maar wat inspireerde je tot het schrijven van deze verhalen?

De verlangen serie is er gekomen nadat ik zelf honderden boeken gelezen had en het gewoon eens wou proberen om zelf te schrijven. Voor mij kwam de grote doorbraak dankzij de Full Moon reeks. Toen ik met Kies voor mij de Brave New Books award won, opende dat echt een hele nieuwe wereld voor me. Ik kreeg heel veel reacties van lezers en was zo blij dat zij ook hun liefde voor Jonathan en Camille met mij deelden. Het heeft ervoor gezorgd dat ik vastbesloten was een hele reeks aan de groep te besteden en dat heb ik dan ook gedaan.

MobiriseHoe zijn jouw personages tot stand gekomen?

Ik tracht in elk personage wel iets van mezelf te steken. Maar ik ben niet echt een plotter, meestal begin ik te schrijven en ontwikkeld elk personage zich een beetje op zijn eigen pad.

Beschrijf allebei de series in 6 woorden.

Verlangen serie: verboden, verlangen, passie, liefde.

Full Moon serie: rockhelden, beroemdheid, verlangen, passie.

Elke personage is natuurlijk een deel van je, maar aan wie ben je het meest gehecht?


Oh, dat is een hele lastige. Maar als ik er dan toch een moet kiezen dan zou ik voor Camille gaan. Kies voor mij en Kies voor ons liggen me echt heel nauw aan het hart en daardoor heeft Camille echt een plaatsje in mijn hart voor altijd. Ik heb vooral getracht in het verhaal haar onvoorwaardelijke liefde voor Jonathan naar boven te laten komen. Hoop dat ik daarin geslaagd ben. 😊

Je bent nog bezig met het schrijven van een boek, maar weet je van tevoren al hoe een boek gaat eindigen?

Ik ben geen plotter, wat er eigenlijk op neerkomt dat ik nooit op voorhand weet waar het verhaal me zal brengen. Natuurlijk heb ik wel een beetje een grove lijn in mijn hoofd, maar om je een voorbeeld te geven, de clifhanger van Kies voor mij is er pas gekomen een goeie week voordat het verhaal zou gepubliceerd worden. Oorspronkelijk had het een heel ander einde.

Graag zou ik je wat beter willen leren kennen. Wat is je favoriete boek uit je jeugd?

Blauwe plekken van Anke de Vries

Wanneer besefte je dat je een schrijver wilde worden?

In 2012 heb ik vijftig tinten grijs gelezen en ik was meteen verkocht aan het genre. In de periode die daarop volgde heb ik zowat alle boeken binnen het genre en het Nederlands verslonden. In 2014 kreeg ik het idee dat ik het zelf ook wel eens wou proberen en zo is de verlangen serie tot stand gekomen.

Wat houdt schrijven voor jou in?

Als ik begin te schrijven, dan beland ik echt in de wereld van mijn personages. Op dat moment ben ik gewoon op een hele andere planeet 😊 Het is voor mij ontspanning en ik hou ervan om het verhaal te vormen en de personages naar elkaar te zien toegroeien.

Heeft het schrijven voor jou je leven veranderd?

Als mensen me 4 jaar geleden zouden gezegd hebben dat ik nu fulltime auteur/uitgever ben, ik had het nooit geloofd. Maar schrijven heeft me zoveel vrijheid gegeven dat ik het niet meer anders zou willen. Ik ben één van de gelukkige mensen die van zijn hobby zijn beroep heeft kunnen maken en daar ben ik immens dankbaar voor.

Mobirise

Heb je naast het schrijven nog andere hobby’s?

Buiten lezen en mijn gezin schiet er helaas niet veel tijd meer over.

Heb je nog schrijftips voor andere schrijvers?


Schrijf! Als je echt wil schrijven, laat je dan door niks of niemand tegenhouden en schrijf gewoon. Je moet vooral schrijven om het verhaal in je hoofd eruit wil krijgen, niet omdat je een bestseller auteur wil worden.

Waarom raad je de lezers aan jouw boek te lezen?

Wie even wil ontsnappen aan de drukte van het dagenlijkse leven en even gewoon wil ontsnappen en genieten zou ik zeker aanraden de boeken te lezen.

Wil je verder nog iets kwijt aan de lezers?

Ik ben alle lezers zo dankbaar voor wat ik dankzij hen bereikt heb. Bij elk boek krijg ik zulke leuke reacties van lezers die van het verhaal genoten hebben en dan weet ik waarvoor ik het gedaan heb.

Je boek is te koop bij theblacksheepindie, hoe ben je daar terecht gekomen?

Ik heb Simone leren kennen op een Facebook groep, we zijn aan de praat geraakt en van het ene kwam het andere 😊

Nu wat minder serieuze vragen:
Koffie of thee?

Geen van beide, ik lust geen warme dranken.

Waar kun je je jouw snachts voor wakker maken?

Best niet, ik ben niet zo een ochtendmens 😉

Honden of katten?

Honden

Wat is je favoriete eten?

Stoofvlees met frieten

Guilty pleasure?

Mc flurrie met speculoos en karamel

Favoriete film?

A walk to remember

Wat is je favoriete eigenschap van een karakter?Mobirise

Koppigheid

Heel erg bedankt dat ik je mocht interviewen Stefanie. Heel veel succes met je volgende boek!

 

Volg:
Melanie van Garderen
Melanie van Garderen

Melanie blogt hier als lezer, kijker en schrijver. Ook is zij schrijver van de Thriller Cyanide

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.