Interview met schrijfster Miranda Hillers


Hoi Miranda! Fijn dat ik dit interview met je mag doen. Hoe gaat het met je?

Hallo Melanie, leuk om mee te werken aan dit interview en om je eerste vraag te beantwoorden: het gaat goed met mij.

Zou je jezelf eens willen voorstellen aan de lezers?

Natuurlijk wil ik dat. Mijn naam is Miranda Hillers. Ik ben getrouwd met Franck en we hebben twee kinderen. We wonen heerlijk aan het water in alle rust en ruimte in een klein dorpje in de Betuwe. Ik schrijf fulltime en werk 10 uur in de week in een herenkledingzaak, want anders zie ik geen mens meer en blijf ik voor de computer hangen. Ik ben spontaan, extrovert, open, nieuwsgierig en ook een heel eigenwijs persoon.

Je hebt de series Blingg en WWW geschreven. Kun je ons vertellen waar de boeken over gaan?

Het zijn eigentijdse liefdesverhalen die gaan over innige vriendschap, onzekerheden overwinnen, keuzes maken, intens houden van en dat alles gaat gepaard met opzienbarende ontwikkelingen, opwindende vrijpartijen en stomende scenes.

De Blingg-serie heeft zeven delen waarvan de eerste drie: Het geeft niet, Breek mijn hart niet en Vergis je niet, een trilogie zijn. Deel 4, Niets is wat het lijkt en deel 5, Kijk niet achterom zijn standalones, maar voor een beter begrip kun je ze het beste op volgorde lezen. Deel 6 en deel 7 ga ik nog schrijven.

De WWW-serie is een vierdelige serie over DEX, KAI, LIAM en COLLIN. De mannen zijn allen vrouwengek, flirten graag en nemen het ervan. Je leeft tenslotte maar één keer. Wanneer ze de ware tegenkomen, denken ze de buit al gauw binnen te hebben. Of dat zo heel makkelijk gaat is nog maar de vraag. DEX is tevens in het Engels uitgegeven en COLLIN verschijnt najaar 2018.

Maar wat inspireerde je tot het schrijven van deze verhalen?

Ik heb heel veel boeken gelezen, en dat doe ik steeds voordat ik ga slapen (ik heb maar vijf uurtjes slaap nodig) maar ik vond dat die verhalen net even anders konden of het einde beviel me niet, ik had het liever anders gezien. Ik trok de stoute schoenen aan en begon zelf een verhaal te verzinnen.

Hoe zijn jouw personages tot stand gekomen?

Dat is mijn eigen fantasie. Ze komen gewoon in mij op. Inspiratie doe ik overal op en vaak baseer ik de karakters daarop. In elk boek zitten gebeurtenissen die ik zelf heb meegemaakt. Het kan de omgeving zijn of een gesprek, maar het is veelal een persoonlijke ervaringen op liefdesgebied. Vanuit die punten ontwikkel ik een idee, verander het enigszins want uiteraard blijft het fictie.

Beschrijf allebei de series in 6 woorden.

Passievol, Intens, Sexy, Stoer, Verlangen, Romance with a twist.

Elke personage is natuurlijk een deel van je, maar aan wie ben je het meest gehecht?

Moeilijk, moeilijk. Ik hou van al mijn personages, stuk voor stuk. Ze zitten in mijn hart. Eh… Volgende vraag?

Je bent nog bezig met het schrijven van een boek, maar weet je van tevoren al hoe een boek gaat eindigen?

Jazeker. Het begin en eind staat al vast. Maar gaandeweg verander ik, wijk dus af dan oorspronkelijk is bedoeld. Dat vind ik dan ook zo leuk aan mijn schrijfwijze, lekker flexibel.

Je bent nu een Indie Writer, hoe voelt dat voor jou? Kun je uitleggen wat dat voor jou betekent?

In een woord: Geweldig. Het woord Indie zegt al genoeg: onafhankelijk. Ik ben zelf de baas en hoef geen rekening te houden met anderen. Ik heb zelf de touwtjes in handen.

Graag zou ik je wat beter willen leren kennen. Wat is je favoriete boek uit je jeugd?

Het is allemaal begonnen met het lezen op achtjarige leeftijd van de jeugdserie Claudia. Ook Bianca, een paardenserie, heb ik destijds verslonden.

Wanneer besefte je dat je een schrijver wilde worden?

Ik heb nooit geen ambities gehad om te schrijver te worden, maar als ik terugdenk is het al op jonge leeftijd begonnen. Toen schreef ik in een dagboek dingen die ik op school en in vakanties had meegemaakt. Op zestienjarige leeftijd kwam “het echte” werk met de ervaringen van het uitgaansleven inclusief de nodige mannenperikelen. Pas in 2014, toen ik de eerste letters op papier zette, besefte ik dat ik ‘Het geeft niet’ wilde uitgeven en inmiddels zijn er al negen boeken van mijn hand verschenen. Dat had ik nooit gedacht.

Wat houdt schrijven voor jou in?

Ontspanning. Een heel eigen wereldje creëren met personages in een verhaallijn waarvan ik houd.

Heeft het schrijven voor jou je leven veranderd?

Niet echt. Mijn leven is nog steeds hetzelfde, alleen ben ik minder buitenshuis gaan werken om die tijd aan het schrijven te besteden. Het geeft me voldoening om de dingen die ik graag wil doen ook kan uitvoeren: het schrijven. De waardering die ik krijg van de lezers doet me heel veel. Onlangs heb ik de Mystery Award van The Indie Awards mogen ontvangen voor de meeste nominaties 2017 op de boeken van KAI en LIAM. Echt supergaaf. Zo veel lof voor mijn lezers. Ik waardeer hen zeer en hou allemaal van ze.

Heb je naast het schrijven nog andere hobby’s?

Nee, eigenlijk niet. Vroeger spaarde ik miniatuur parfumflesjes, die staan nu heel gezellig op zolder… Schrijven en lezen zijn nu mijn hobbies.

Heb je nog schrijftips voor andere schrijvers?

Niet twijfelen, gewoon doen. Begin aan een verhaal en dan komt de rest vanzelf.

Waarom raad je de lezers aan jouw boek te lezen?

Als je van een verhaal houdt dat gaat over liefde met de nodige drama, de voorkomende emoties van verdriet en het goedmaken ervan, en voornamelijk in de WWW-serie een tikkie spanning, dan raad ik ze zeker aan om mijn boeken te lezen.

Wil je verder nog iets kwijt aan de lezers?

Ik wil iedereen bedanken die mijn boeken heeft gelezen. Ik ben zeer blij met mijn fans die mij blijven motiveren door hun enthousiasme.

Nu wat minder serieuze vragen:

Koffie of thee?

Ik lust geen koffie, dus de keuze is makkelijk: Thee

Waar kun je je jouw snachts voor wakker maken?

Voor mijn man om… eh… om me nog een knuffel te geven.

Honden of katten?

Ik ben allergisch voor huismijt en helaas ook voor huisdieren.

Wat is je favoriete eten?

Sushi

Guilty pleasure?

Sixpacks

Favoriete film?

Twilght

Wat is je favoriete eigenschap van een karakter?

Eigenwijs. Dat ben ik zelf ook, haha!

Heel erg bedankt dat ik je mocht interviewen Miranda. Heel veel succes met je volgende boeken!

Graag gedaan! Ik vond het leuke vragen. Succes met je blog en omdat ‘Kijk niet achterom’ deze maand uitkomt mag je 3 ebooks verloten!

Wil je een ebook winnen van ‘Kijk niet achterom’? Laat dan in de reactie weten waarom jij deze zou moeten winnen!


4 reacties op “Interview met schrijfster Miranda Hillers”

  1. Ik zou heel graag een e-book willen winnen van kijk niet achterom omdat ik al haar vorige boeken heb gelezen en en deze geweldig vond en nu zo benieuwd ben naar het verhaal van Rens.

  2. Wauuww wat een SUPER winactieee! Ik doe heeel graag mee. De boeken van Miranda, wie kent ze nou niet? Ik ben zo ontzettend benieuwd naar het verhaal van Rens, en de cover, wauww ♡♡ Ik houd van de schrijfstijl van Miranda en ben gelijk verliefd geworden na de eerste pagina!!
    Ik zou het boek zo graag willen winnen. Ik heb onlangs mijn scriptie ingeleverd en kan gaan afstuderen
    Dit zou ECHT het perfecte cadeau zijn !!
    ♡♡

  3. Ik zou graag een e book willen winnen. De andere boeken van Miranda waren heel goed! Ik kijk er naar uit om dit nieuwe boek in mijn vakantie te mogen lezen👍🏼

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.