In the Garden of Discontent by Lily White

In the Garden of Discontent by Lily WhiteIn the Garden of Discontent Geschreven door Lily White
Uitgever Independently published Op 12 February 2020
Genres: Dark Romance
Pagina's: 339
Goodreads
four-stars

This is a love story. It’s brutal. Heart-wrenching. Dirty, terrifying, and raw. But a love story nonetheless because it is so beautiful.
Ensley:
Noah Carter was the type of guy that every girl wanted. Gorgeous. Talented. Smart and kind. He was the world that revolved around me even though I didn’t deserve him. But then something went wrong. He snapped maybe, just lost his mind.I found him the night my family died, their blood staining his hands. I put him in prison. I got my revenge. But then years later he found me again... ...and stole me away from my life.
Noah:
You couldn’t know Ensley without wanting to strangle her. She was beautiful, she was wild, she was the girl next door .I grew up with her by my side. I watched her destroy herself while I held on. I protected her when she had been blind to the danger that surrounded her. I let her go once only to find her again. She would see me this time no matter what.
DISCLAIMER: This book deals with sensitive subject matter that may be difficult for some readers.

Waarschuwing: dit boek bevat seks, drugs/alcohol of geweld.
Warning: this book contains sex, drugs/alcohol or violence

Waar gaat In the Garden of Discontent over?

Noah en Ensley zijn twee totaal verschillende karakters. Ze hebben totaal andere levens. Noah is een typische jongen die het goed voor elkaar heeft en veel te lief voor de wereld is terwijl Ensley een rot leven heeft. Ze probeert er iets van te maken maar wordt aan alle kanten gebruikt en misbruikt. Noah is altijd de persoon geweest die trouw aan haar zijde blijft.
“We were the same, in different ways and for different reasons, but not in what we felt.”

Schrijfstijl

Lily schrijft van die heerlijke boeken waarbij ik geen seconde mijn boek kan wegleggen. Ze kan emoties en gevoelens zo vreselijk goed beschrijven dat ik er soms even van moet slikken. Het is gewoon rauw en soms erg grof maar wel de werkelijkheid.
“I’m just tired of being alone.”

Mijn gedachten over In the Garden of Discontent

Vanaf de eerste bladzijde was ik hooked. Dit is meestal het geval met Lily. Haar verhalen hebben allemaal een lieverd en een slecht persoon (als je het zo mag noemen). Ik vond de eerste ontmoeting tussen Ensley en Noah echt superschattig. Het gaf gelijk aan dat deze personages een diepe connectie hadden. Naarmate het boek vorderde gebeurde er genoeg tussen hun twee. De emoties, de pijn en de onrechtvaardigheid was soms echt benauwd. De POV zijn vanuit allebei de personages en het werd zo geschreven dat je steeds van het heden naar het verleden ging. Wat er met Ensley gebeurde, was echt ronduit vreselijk en hoe Noah daarop reageerde… ik kon wel janken. Hij was zo vreselijk lief maar ook Noah had een breekpunt. Dat stuk was ronduit rot om te lezen.
“I could hear that slick beast rattling its tail and snapping at her insides just begging to be freed.”
De geheimen in dit boek had ik totaal niet zien aankomen. Ze waren zo goed verwikkeld met de rest van het verhaal dat ik even dacht: What the fuck, gebeurde er hier. Ik vond het vooral erg voor Ensley. Wat haar was aangedaan, was niet iets dat een kind mocht overkomen.

Conclusie

Ik realiseer me altijd heel goed dat boeken van Lily White niet voor iedereen bestemd zijn. Op Goodreads staat altijd een trigger warning en die is ook overduidelijk nodig. Maar als je van Dark Romance houdt dan is dit absoluut het boek voor jou. Al wil ik er wel bij vertellen dat niet als de normale dark romance is…
four-stars
0
Volg:
Melanie van Garderen
Melanie van Garderen

Melanie blogt hier als lezer, kijker en schrijver. Ook is zij schrijver van de Thriller Cyanide

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge