In één ledikant slapen of niet?


Het was de eerste vraag die ik tegenkwam toen ik op zoek ging naar info. Bij elkaar in een bedje of niet.

Mijn hart zei meteen ja, maar mijn hersenen riepen: is dit niet gevaarlijk?
De meningen zijn ernstig verdeeld als je online kijkt. De ene website roept ja, terwijl de andere hartgrondig zegt dat het levensgevaarlijk is. En dus was mijn moederhart een beetje van slag. Wat moet ik doen?

Mijn idee was dus om het in het ziekenhuis aan mijn gyneacoloog te vragen en het daar vanaf te laten hangen. Dat bleek bij het volgende bezoek al niet meer nodig te zijn. Het eerste wat hij zei was: En dan dadelijk lekker samen in een bedje, dicht bij elkaar. Zoals nu.

Oké, dat is een duidelijk antwoord, dacht ik zo. De gyneacoloog keurt het goed.
Ook gebeurt het als ze de couveuse in moeten en er is geen medische reden om ze niet bij elkaar te leggen.

Nu was ik bang dat de kraamzorg het er absoluut niet mee eens was en dat ik daar uit zou moeten leggen, dat het ziekenhuis het wel goed vond. Daarbij dat ik dit als moeder heel graag wil.
Dus toen ik mijn kennismakingsgesprek had, kaartte ik het aan. “Ik wil mijn kindjes graag bij elkaar in een ledikantje leggen.”

“Nou, dat kan toch. Wat jij wil, doen wij. Dat gebeurt heel veel met tweelingen.”

Ik viel bijna van mijn stoel af. Na de tig negatieve verhalen die ik had gelezen, had ik niet meer verwacht dat iedereen er zo positief over zou zijn. Nu twijfel ik dus of het niet gewoon een beetje van “vroeger” was. Veel artikelen online zijn wat verouderd en daar wordt in gezegd dat het niet veilig is. Is het dan misschien toch dat alles een beetje is veranderd?

Ik ben in ieder geval blij, want mijn cosleep idee, maar dan voor de kids, is dus helemaal prima. Het ledikant is inmiddels opgemaakt en ik kijk er echt naar uit dat ze daar samen liggen.
De box is wel zo ingericht dat ze ieder hun eigen nestje hebben. Maar daar liggen ze toch al vlak naast elkaar.

Natuurlijk moeten we nog maar zien hoe het loopt. Misschien gaat het samen slapen helemaal niet goed en halen we ze op den duur toch uit elkaar, maar voor nu is het idee dat ze de eerste tijd lekker samen slapen.

Wat vind jij hiervan? Of wat heb jij gedaan?


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.