De ijzeren engel (De Helse Creaties #1) – Cassandra clare

De ijzeren engel (De Helse Creaties #1) – Cassandra clareDe IJzeren Engel Geschreven door Cassandra Clare, Lia Belt
Serie: De helse creaties #1
Uitgever Moon Op June 18th 2015
ISBN: 9048826551
Genres: Young Adult, Fantasy
Pagina's: 464
Goodreads
four-stars

Tessa's gerieflijke leventje van het New York in 1878 eindigt abrupt wanneer haar voogdes sterft. Tessa wordt naar haar broer in Londen gestuurd, maar voordat zij daar aankomt is ze ontvoerd door de Zwarte Zusters, die haar dwingen zich te bekwamen in een vreemde gave, waarvan ze niet eens wist dat ze die had: transformeren. Ze wordt gered door de superknappe en gevatte Will, die haar naar de Schaduwjagers brengt...

Waar gaat De IJzeren Engel over?

Magie is gevaarlijk – maar liefde is nog gevaarlijker…
In 1878 reist de zestienjarige Tessa Gray van New York naar Londen in de hoop haar vermiste broer terug te vinden. Er wacht haar niet veel goeds: in de onderwereld van Londen bevolken vampiers, heksen en andere bovennatuurlijke wezens de straten. Alleen de schaduwjagers – vastberaden de wereld te ontdoen van alle demonen – brengen wat orde in de chaos.
Tessa blijkt over een zeldzame gave te beschikken: het vermogen om te transformeren. En in de duistere wereld waarin ze terecht is gekomen, is
dat bepaald geen zegen – ze wordt van alle kanten belaagd door figuren
die zich haar gave willen toe-eigenen.

Alleen en opgejaagd zoekt Tessa toevlucht bij de schaduwjagers. Zij kunnen haar helpen haar broer te vinden, als zij belooft haar krachten voor hen in te zetten. Ze raakt bevriend met de twee schaduwjagers Will en Jem – die ieder totaal verschillend zijn. Al snel realiseert Tessa zich dat ze in een dodelijk web verstrikt zit waarin haar liefde voor haar broer en haar twee vrienden weleens gevaarlijker zou kunnen zijn dan welke andere bedreiging dan ook. Ze zal moeten kiezen.

Wat vond ik van De IJzeren Engel?

De boeken van de Helse Creaties gaat vooraf op The Mortal Instruments. Het speelt zich af in 1878 in Londen met een meisje genaamd Tessa Gray. De ijzeren engel wordt geschreven vanuit de verschillende perspectieven van de karakters uit het boek. Door veel aanmoediging uit mijn omgeving ben ik begonnen met het lezen van deze serie.

Natuurlijk was ik door The Mortal Instruments al een groot fan van Cassandra, maar door de karakters van dit boek ben ik echt van deze vrouw gaan houden.

De nieuwe karakters zijn verfrissend en ontzettend grappig en toch zie je veel kenmerken terug in allebei de boekenseries. De sarcastische opmerkingen zijn weer prachtig omschreven, iets wat ik zeer waardeer.

De situatie rondom de karakters is geweldig bedacht. Je aandacht glipt geen enkel moment weg en je wilt alleen maar verder doorlezen. Het blijft spannend en met elk hoofdstuk vraag je je af waar het allemaal heen gaat.

Ik vond het erg fijn om te lezen hoe de relaties tussen deze karakters tot stond kwamen en hoe sterk ze gebouwd zijn. Eigenlijk kan dat ook niet anders met iemand als Cassandra, maar toch voelde het fijn dat het stukje ongeveer hetzelfde was als in The Mortal Instruments.

Ondanks dat dit boek geen harten heeft gebroken ben ik al gewaarschuwd voor de ijzeren prins. Ik ga vast op zoek naar de chocolade om mijn gebroken hart te lijmen als het zover is.

four-stars
0
Volg:
Melanie van Garderen
Melanie van Garderen

Melanie blogt hier als lezer, kijker en schrijver. Ook is zij schrijver van de Thriller Cyanide

2 Comments

 1. 21 juli 2017 / 12:06

  Lees vooral verder! In het derde boek kon zelfs ik het niet drooghouden, terwijl ik de boeken die me aan het huilen hebben gemaakt op een hand kan tellen :’).

  • Melanie van Garderen
   Auteur
   24 juli 2017 / 12:32

   Ja! Ze zijn echt geweldig! Ik heb de andere twee ook al gelezen. Super serie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge