Hoe en waarom ik schrijf episode 3


Hoe en waarom ik schrijf aflevering 3

Character development. Wat de hel is dat nou weer?

Character development oftewel Karakter ontwikkeling.

Ik ga het voorbeeld van Cade doen. Cade kennen jullie niet en er is dus weinig kans om te spoileren voor mijn boeken. Zou zonde zijn als je ze niet hebt gelezen en je wilt ze nog lezen dat je nu allerlei dingen al weet. En dus gebruik ik Cade. Cade zit in een NaNo verhaal van mij en is ontstaan door het liedje Amnesia van 5 Seconds Of Summer.

Nadat ik dit liedje een miljoen keer heb gehoord – ja, ik vind het een mooi nummer – wandelde Cade met vleugels en al mijn hoofd in. Want tjah, Cade is een gevallen engel. Ooit ga ik dit verhaal nog echt afschrijven en misschien wel uitgeven, maar dat kan goed nog 20 jaar duren en dan zijn jullie deze blog allang vergeten.

Toen ik begon wist ik niet meer dan dat Cade een gevallen engel was en dat hij Lux tegen zou komen. Een Nephilim.

art, blur, cartoon

Cade leren kennen.

Ik heb een prachtig formulier om mijn karakters te leren kennen en die zal ik hieronder met je delen in een wordbestandje zodat je die zelf ook kunt gebruiken.

Je begint altijd met de meest basic stuff. Ik zal je hieronder laten zien wat ik van Cade weet. Sommige dingen ploppen gewoon in mijn hoofd, andere moet ik over nadenken.

Basics van Cade:

Rol in verhaal: Gevallen Engel die inmiddels al 1200 jaar op aarde woont. Hij verplaatst zich elke 20 jaar. Cade was een beschermengel voordat hij gevallen was.

Engelen zijn: telekinetisch, kunnen demonen verslaan, sterker dan demonen en teleportatie

Beroep: Engel, Aandeelhouder in Gibson en Fender

Intelligentie: Cade is slim

Geslacht: Man

Nationaliteit: Hemels :p

Jarig: Niet? telt een jaar erbij op 21 maart als de lente begint. Hij houdt van de lente

Uiterlijk: Cade is blond met blauwe ogen. Hij heeft een lippiercing in zijn onderlip. Kuiltjes in zijn wangen als hij lacht of een scheve glimlach trekt. Eigenlijk altijd als hij zijn lippen op elkaar perst of praat. Hij is smal gebouwd en lang. 1 meter 88. Heeft witte vleugels met zilverachtige draden erdoor.

Kledingstijl: Draagt altijd zwarte skinny jeans met zwarte shirts. Soms met een tekst erop. Hij draagt ook altijd zwarte gympies, meestal allstars.

Piercings/tatoeages: Lippiercing in linkermondhoek

Littekens en het verhaal erachter: 2 littekentjes op zijn rug waar zijn vleugels in en uitschuiven.

Let wel dat voor het daadwerkelijke verhaal stuff kan veranderen.

Ouders: God

Broers/zussen: Engelen

Relatie met familie: Verbannen. Hij kent een aantal engelen die op aarde rondlopen.

Seksuele geaardheid: Hetero

Relatie: Nog geen, valt voor Lux

Vrienden: Blyss, Quinn en Brayden

Plots weet ik dat hij vrienden heeft. Niet dat ik al iets over die vrienden weet. Poeh, nog meer karakterschetsen 😉

alone, buildings, city

Karakter en achtergrond verhaal van je karakter. Want ja, je moet iemand wel kennen wil je zijn verhaal vertellen vanuit zijn oogpunt.

Psychische gezondheid: Cade is meestal down. Probeert dit te verbergen. Dit is sinds Ava dood is en hij verbannen is uit de hemel.

Karakter: Hij knuffelt niet graag. Heeft een donker gevoel voor humor. Hij eet veel. Is eenzaam en speelt gitaar. Denkt na voor hij iets doet. Heeft een moraal. Betrouwbaar, loyaal, timide. Hij is meestal sarcastisch en probeert zijn muur daarmee op te houden. Hij is klaar met het leven op aarde en wil hieruit. Wat heeft hij nog. 1200 jaar op aarde wordt erg saai, zeker als je niet echt iets hebt om voor te leven

Angsten van het personage: Niet veel. Alles waar hij bang voor was is al gebeurd. Vallen uit de hemel, van een beschermelinge gaan houden en die kwijt raken, verbannen worden tot een eeuwigheid alleen.

Achtergrond: is 1200 jaar geleden verbannen uit de hemel. Hij was een beschermengel maar nadat de mens (Ava) die hij moest beschermen werd vermoord door een demon werd hij uit de hemel gezet. Ava was een blond en lief vrolijk meisje dat door het leven danste. Cade was onmiddelijk door haar geïntrigreerd. Zelfs als kind hield hij ervan om naar haar te kijken. Toen ze ouder werd, werd ze op andere manieren ook aantrekkelijk voor Cade en nadat ze in gevaar was gekomen en Cade haar moest redden kregen ze contact. Ze had gezien dat Cade haar redde en was door hem geobsedeerd. Cade nam de eerste stap door nog eens voor haar te verschijnen. Op dat moment gaf hij al te veel om haar. Langzaam werden ze verliefd en dit was eigenlijk al tegen de regels, want Cade zou maar 1 ding moeten liefhebben en dat was zijn vader (god). Doordat Cade meer oog had voor andere dingen, verloor hij het gevaar uit het oog en zag de demon niet aankomen.

 

En hoppa ineens weet ik waarom Cade is gevallen en dat er blijkbaar nog iemand in het verhaal moet: Ava.

Daarna krijg je nog wat basics als hobby’s, lievelingseten en dergelijke.

Als laatste gewoonten. Welke bewegingen doet jouw karakter veel. Die hoeven uiteindelijk niet allemaal even vaak terug te komen en misschien zijn sommige wel helemaal niet aanwezig ook al had je ze bedacht. Want tjah, je karakter gaat uiteindelijk leven. Ik heb bijvoorbeeld dat Mika snel verstijfd als er iets gezegd word en dat doet hij in het verhaal inderdaad een aantal keer. Ook heb ik dat hij zijn tong vaak tegen zijn bovenlip duwt, wat welgeteld 1x voorkomt. Zo zie je maar.

 

Volgende keer laat ik je aan de hand van een stukje van Cade zien wat je met je karakterschets kunt doen. 😀


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.