Het leed dat kerstkaarten heet


Begrijp me niet verkeerd. Ik vind kerstkaarten heel leuk, maar het is elk jaar een beetje een gedoe.

Photo of Decorations on the Wall

Punt 1:

Welke kaart kies ik in godsnaam uit. Die is zo klassiek… die misschien te modern… Die is saai. Toch maar die? Maar die andere is ook wel leuk. Ik kan zo meer dan een kwartier besluiteloos (dan heb ik het bekijken dus niet meegeteld) voor zo’n rek staan.

Punt 2:

Ik denk altijd dat ik tijd genoeg heb en dan heb ik helemaal geen tijd genoeg meer, want het is al bijna Kerst. Snel die dingen op de bus. Wat er dus voor zorgt dat ze standaard (als ik geluk heb) tussen Kerst en Oud en Nieuw komen. Niet voor de kerst…

Punt 3:

Wie stuur ik een kerstkaart? Want ja… doe ik iedereen? Alleen de mensen die ik super belangrijk vind? Wie… Inmiddels heb ik besloten dat ik alleen mensen stuur die mij ook een kerstkaart sturen. Klinkt een beetje egoïstisch maar al die tantes en ooms die ik vroeger deed… en die zelf nu alleen een zielig berichtje op facebook zetten, ja sorry… daar ga ik me geen lamme arm voor schrijven.

Square White Christmas Theme on Brown Wooden Floor

Punt 4:

Stiekem vind ik kerstkaarten ook niet echt goedkoop. Ik heb toen straks een pakje van 10 gehaald en was 4,50 kwijt. En ik had echt niets speciaals. Wil je echt hele mooie ben je gewoon 2,25 of 2,95 per kaart kwijt. Ja, dikke doei, want dat zijn alleen nog maar de kaarten. Dan moet je nog een kerstzegel á 0,73 cent erop plakken. En voor die 73 cent is heel lullig gezegd… mijn kaart er niet de volgende dag. Ik snap het wel, want PostNL krijgt wat kaarten voor de kiezen in december. Maar 73 cent… vind ik stiekem best veel voor mensen die het niet voor mij over hebben en die ik niet super belangrijk vind. Dus opnieuw… alleen de mensen die ik echt belangrijk vind, krijgen er een.

Punt 5:

Het enige voordeel is punt vijf want die kerstkaarten staan wel heel gezellig op de kast, of aan het lijntje of op de deur of net waar je ze hebt hangen. Dat is stiekem toch wel heel erg leuk.

Wie stuur jij kerstkaarten?


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.