Het complete bevallingsverhaal deel 2

bevallen

Dinsdag 5 juni

Om kwart voor 7 werd ik weer aan de CTG gelegd om te checken of alles met baby meisje en baby jongen goed was. En natuurlijk met mij. Alles zag er goed uit en dus werd ik er niet meer afgehaald. In plaats daarvan werd er een infuus geplaatst. Enige minpuntje is dat ik blijkbaar nogal veel kleppen in mijn bloedvaten heb, waardoor ze steeds met de naald tegen zo’n klep zaten. Maar uiteindelijk is het toch in mijn arm gelukt. Het bevallen kon beginnen.

bevallen

Daarna begonnen we met weeënopwekkers.

Weeën en ruggenprik

Niet veel later kwamen de weeën op gang. Rugweeën om precies te zijn. Die op zichzelf best aardig te verdragen waren op één probleem na… Ze bleven hangen op mijn stuitje. En dat was minder goed te verdragen. Ik kreeg geen rust meer tussen mijn weeën omdat als de wee stopte, het doorging in mijn stuitje en wanneer dat eindelijk stopte de volgende wee er was. Ondertussen had ik niet frequent genoeg weeën en hadden ze de opwekkers een standje hoger gezet, waardoor ik in een ministorm belandde en geen lucht meer kreeg. Dus smeekte ik om een ruggenprik.

bevallen

Dat kan mevrouw. We moeten wel even alle risico’s met u doornemen.
Die kende ik al, maar Marc niet en die kreeg zowat een hartverzakking. “Weet je het wel zeker?”
“Zeker? Als je weet wat ik voel, zou jij er ook een nemen. En wel nu!”
Gelukkig duurde het niet lang voordat de anesthesist belde dat er plek was. Het zetten viel me ontzettend mee, maar hier zal ik in een latere post op terugkomen.

Na de ruggenprik kreeg ik even rust. De weeën waren er, maar ik voelde ze nagenoeg niet. Hierna heb ik nog 2 uur kunnen rusten.

Persdrang

En toen kreeg ik weeën in volle hevigheid terug, inclusief last van mijn stuitje. Gelukkig door de ruggenprik voor mijn gevoel minder heftig en redelijk te verdragen. Maar niet veel later begon de persdrang. Dus gebeld en opnieuw inwendig onderzoek. Helaas had ik nog maar 8 cm ont

sluiting en moest ik het dus “binnenhouden”. De pomp van de ruggenprik moest van mij dan wel iets omhoog.

bevallen

Na 2 uur was ik eindelijk op 10 en dacht ik dat ik mocht persen. Opluchting gierde door me heen en toen zei de verloskundige: “We wachten nog een uurtje, want ze ligt zo hoog.”
Nog een uurtje? Holy shit, ze valt er bijna uit. Dat was wat ik dacht, maar dat kon dus helemaal niet.
Weer een uur later lag mevrouw nog steeds hoog (wel lager) en na overleg met de gynaecoloog mocht ik het toch proberen in de hoop dat ze snel genoeg zou zakken, anders werd de druk op haar hersens te groot.

Godzijdank zakte ze snel genoeg. Maar ons meisje was een sterrenkijkertje en de laatste centimeter was net teveel voor mama’s niet zo’n sterke weeën en dus werd de vacuümpomp gepakt en gebruikt en bij de volgende wee was ons meisje er. Baby A werd om 22.40 uur geboren.

Mijn weeën vielen zoals verwacht weg. Baby B zat rustig op zijn plek en ging niet dansen. Jippie. De weeopwekkers werden opgeschroefd en na 10 minuten werd Baby A in de couveuse gelegd om warm te blijven tot mama en papa klaar waren.
Baby B werd ondertussen door de handen van de gynaecoloog van buitenaf mee naar onder geduwd, terwijl mama druk perste. De verloskundige bleef bemoedigend praten en een half uur later was ons menneke er ook. Ook hij mocht bij mama liggen.

Na 10 minuten werd ook hij gepoetst, gewogen en gemeten en daarna kreeg hij de fles van de verpleegkundige. Baby A kreeg de fles van papa en mama werd ondertussen gehecht.

Daarna mochten ze samen bij mama en dat was het. Nadat mama even af werd gewassen met een washandje mochten we met zijn allen naar een familiekamer.

Dat was hem. Hoe was het bij jou?

Volg:
DunTax
DunTax

Mariëlle blogt hier als lezer, kijker en schrijver. Verder vertelt ze over haar leven als tweelingmama. Ook is zij schrijver van de New Adult-serie Structure en staat ze drie dagen per week voor haar SBO-klas.

Find me on: Web | Twitter | Instagram

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.