Hellboy


De nieuwe Hellboy is een reboot van de films die al een bestaan. Het is duidelijk te merken dat er een andere producer voor deze versie is gebruikt. De donkere sfeer en humor is niet echt te vinden en dat is erg jammer. Hierdoor krijgt hij slechte recensies en weinig sterren op IMDb, wat erg jammer is. Ik denk dat het behoorlijk moeilijk is om een verhaal als Hellboy een nieuw leven in te blazen als de vorige versies het goed genoeg hebben gedaan op het witte doek.

De nieuwe Hellboy gespeeld door David Harbour (Hopper uit Stranger Things) heeft een duidelijk zijn eigen rode monster op het doek gezet. Hoewel hij wel een aantal dingen heeft overgenomen, zijn er toch een hoop nieuwe dingen die er anders niet zijn. Wat? Dat ga ik je niet vertellen anders moet ik een aantal dingen spoileren en dat is jammer.

Wat te merken is aan deze film is hoe ze gebruik hebben gemaakt van meer bloed, meer geweld en meer gescheld. Serieus… Ik heb het woord “fuck” nog nooit zo vaak voorbij horen komen en al helemaal niet als bijvoeglijk naamwoord. Uiteraard vind ik het ontzettend grappig. Vandaar dat de leeftijd voor deze film pas vanaf 16 is.

Wie bekend is met de vorige delen kent het werk van Guillermo del Toro en laat ik het zo zeggen… Ik heb zijn inspiratie in deze film behoorlijk gemist. Monsters zijn nu simpelweg lelijke dingen zonder verhaal terwijl del Toro daarin een veel bredere fantasie bij heeft. De magie is ver te zoeken en dat is erg jammer.De rest van de verhaallijn vind ik beetje vreemd. Het is zeker niet iets dat ik heb verwacht voor hem. Maar ik heb de strips nog nooit gelezen, dus misschien hoort het wel zo? Koning Arthur en Merlijn komen in het verhaal voor en dat is op zich ook een beetje apart. Dat heeft allemaal met elkaar te maken.

Verder geeft het einde een hint naar een personage dat in de vorige delen al bekend is en ben dan ook erg benieuwd hoe deze versie van hem eruit gaat zien en wie hem gaat spelen.We zullen zien of er in de toekomst opnieuw een deel gemaakt gaat worden! Iedereen geval vind ik David een geweldige Hellboy.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.