Halloween

Halloween

Laurie Strode heeft eindelijk confrontatie met Michael Meyers. Het figuur met het masker dat haar sinds haar jeugd in haar dromen en nachtmerries achtervolgd. Op Halloween avonden gebeuren er altijd dingen die niet moeten gebeuren…

Na al die wachtende jaren was het eindelijk zover. Het einde van Michael Meyers?
Ik ging nieuwsgierig de bioscoop naar binnen, want ik had geen idee wat ik kon verwachten. Het was Michael dus er kon van alles gebeuren.

Het was geen verrassing dat onze Laurie een beetje een vreemde bij was geworden. Haar technieken om Michael te weren waren een beetje te much? Of niet? Ik was er nog altijd niet uit.

Eén feit dat nooit zal veranderen was: hoe hard je ook rent, Michael loopt altijd harder. Jup, nog altijd waar.

Ik vond de relatie tussen Laurie en haar dochter nogal hard overkomen. Aan de ene kant snapte ik het helemaal maar aan de andere kant, was het heel duidelijk dat haar bloedeigen dochter geen vertrouwen in haar moeder had. Hierdoor kwam Laurie een stuk idioter over dan in mijn ogen nodig was.
Hoewel haar kleindochter er alles aandeed om haar oma in het leven te houden, kon haar dochter daar nog iets van leren.

Het verhaal vond ik zelf een beetje langzaam opstarten. Hoewel dat kon in de tijd dat de oudere reeks was uitgebracht, mocht het nu wel een beetje sneller. Het was iets dat bij de Halloween films hoorden, maar deze keer kon ik er niet zo goed tegen.

Het meest vreemde van deze film was de plottwist. De dokter van Michael is zogezegd een beetje nieuwsgierig naar het leven van zijn patiënt. Ik had dan ook niet zien aankomen wat er ineens gebeurde. De spanning was de hele film om te snijden. De persoon die Michael speelde, deed het erg goed.

Deze film was het zeker waard om weer te kijken! 7 sterren!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.