Halloween Toppers!

Halloween Toppers!

Wie houdt er nu niet van een beetje griezelen tijdens Halloween? Naast kerst is dit mijn favoriete feestdag en laat ik nou net een paar tips voor je hebben om te gaan kijken!

Bette Midler, Sarah Jessica Parker, and Kathy Najimy in Hocus Pocus (1993)

Hocus Pocus. Een film uit 1993 uitgebracht door Disney. De film gaat over drie heksen die weer tot leven komen na een aantal eeuwen. Een maagd heeft de zwarte kaars aangestoken, waardoor ze voor een nacht de aarde kunnen bewandelen. Tijdens hun weg om de heksen te stoppen komen ze allerlei obstakels tegen die hun belemmeren en zijn er zielige, grappige en serieuze delen in deze film.

Halloween (1978)

De Halloween films zullen vele alle kennen, maar ik wil nog even benadrukken hoe geweldig deze serie is. Toen ik jonger was, draaide ik deze films zwart tot mijn moeder er gek van werd. De spanning in deze films is zo goed weergegeven dat je niet anders dan ernaar kunt kijken.

Doug Bradley in Hellraiser (1987)

Een goed voorbeeld van eng zijn toch wel de films uit de Hellraiser serie. Ja, ze zijn oud en niet te vergelijken met de films van nu, maar wel het kijken waard. De scripten zijn razend goed in elkaar gezet en de karakters worden heel goed gespeeld.

Practical Magic (1998)

Ook een redelijk oude film, maar ik vind deze film zo mooi in elkaar gezet. De connectie tussen familie, vertrouwen, liefde en verraad ligt allemaal zo dichtbij en het wordt allemaal zo goed naar voren gebracht.

Annabelle (2014)

Ondanks dat ik een afschuwelijke hekel heb aan deze vreselijke pop vond ik het een hele goede film. Hier kan je zeker een avondje mee griezelen.

The Conjuring (2013)

Een beetje tegenstrijdig is het wel, want ik hou absoluut niet van geesten en toch zet ik deze in de lijst. Deze film heeft goede elementen en de manier waarop het in elkaar is gezet is geweldig.

James McAvoy in Split (2016)

Er is een grote kans dat je deze film met een open mond zult gaan zitten kijken. De acteur die de hoofdrol vertolkt in deze film moet zoveel verschillende karakters spelen dat ik mezelf begon af te vragen hoe hij het heeft gedaan. Het meest bizarre van alles was hoe je hem zag schakelen, het was bijzonder om te zien dat ik echt vond dat deze man een award had verdient.

Tyler Mane in Halloween (2007)

Opnieuw de Halloween films, maar deze versies zijn gemaakt door Rob Zombie. Hij is zowel de producer van The house of 1000 Corpses en The Devil Rejects. Hij heeft een behoorlijke bijzondere kijk op dingen en dat zie je ook duidelijk terug in zijn verfilmingen.

Jeepers Creepers (2001)

Hoewel deze films niet zo bekend zijn in Nederland zijn ze geweldig. Het wezen, waarvan niet helemaal duidelijk is wat het nu werkelijk is, zorgt op de meest vreemde manieren aan zijn slachtoffers. Hij kan ze ruiken? En hij kan vliegen? Hoeveel vreemder wordt het nog?

El laberinto del fauno (2006)

Pan’s Labyrinth is een spaanse film, maar wauw. Toen ik jonger was, heb ik deze film zwart gedraaid. Het sprookjes gevoel met de combinatie van de werkelijkheid is zo mooi verwerkt dat je daadwerkelijk het idee krijgt dat dit echt gebeurd kan zijn.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.