Genadeloos door Lis Lucassen

Mijn recensie van Genadeloos

Jackson laat zich gewillig door het drietal adoreren en als een van de meiden haar hand op zijn bovenarm legt en hem kirrend vraagt of hij eens kan flexen, geloof ik dat ik net in mijn mond heb overgegeven.

Schrijfstijl:

Ik vind de schrijfstijl van Lis Lucassen niet altijd fijn. Dat geef ik toe. Ik kom niet altijd tot echt gevoel en sommige woordkeuzes storen me. Maar toen ik ongeveer halverwege het boek was, werd het naar mijn gevoel beter. Ik voelde mee met vooral Jackson en ook waren er een stuk minder woorden waar ik me aan ergerde. Al met al is het prima hoor. Het verhaal wordt voornamelijk vanuit Dani verteld. Er zijn een paar stukken vanuit Jackson en stiekem miste ik meer stukken. Ik wilde zo graag zijn hoofd in, maar dat gebeurde helaas niet. Toch heeft ze een fijne schrijfstijl. Dit zijn vooral persoonlijke dingen.

Dus ook het feit dat de ene vriend met liefde heel wat dingen met de andere vriend zou willen uitspoken, die nou niet echt heel ‘vriendschappelijk’ zijn.

Wat vind ik van Genadeloos

Het is maar goed dat het een recensieboek was, want ik zal heel eerlijk zijn, ik had hem aan de kant gelegd. Ik heb me de eerste vijf hoofdstukken doodgeërgerd.

Toch ging ik stug door met lezen. Alle recensies waren heel lyrisch en ja, hoe verder ik kwam, hoe meer ik genoot van het verhaal. Tot het woord spleetje. Sorry, Lis, maar als ik het woord spleetje lees, is de seksscène een lachertje, want god… doet hij het met een kind van zes?

Maar daarna… Daarna werd het steeds beter. Het verhaal kreeg diepgang en ik zag de struggles van Jax. Dat was wat me het hele verhaal lang geboeid heeft. Jax. Hoe hij met zichzelf strugglede, hoe hij opnieuw een weg zocht, hoe hij zichzelf steeds beter leerde kennen. Dat heeft voor mij de sterren nog omhoog gehaald. Het had vier sterren gekregen als ik al die dingen die in de spoilers staan, niet had gehad. Dus drieëneenhalve ster van mij.

‘Ik weet het niet. Het is gewoon te gemakkelijk om alles maar een beetje te laten. Met football, met Thor, met…’ Ik voel hoe de rilling door zijn lijf gaat.

Conclusie

Goed verhaal, leuke read

Kopen op Kobo

De recensie van deel 1 vind je hier!

Volg:
DunTax
DunTax

Mariëlle blogt hier als lezer, kijker en schrijver. Verder vertelt ze over haar leven als tweelingmama. Ook is zij schrijver van de New Adult-serie Structure en staat ze drie dagen per week voor haar SBO-klas.

Find me on: Web | Twitter | Instagram

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.