From The First Verse door M. Robinson

From The First Verse door M. RobinsonFrom the First Verse Geschreven door M. Robinson
Serie: Life of Debauchery, #1
Op 24 March 2020
Genres: Band
Goodreads
four-half-stars

Dear diary,
Once upon a time…
There was a girl with long golden hair who had the bluest, truest eyes that turned white when she cried.
She lived in a kingdom far, far away in a tower made of stone, but her mind was made of glass that she kept sharp as knives.
Where her memories hid behind her darkest doubts.Her deepest thoughts. Her diary became the only thing she could rely on.
No one saw through her looking glass. No one cared.No one tried.
Until the villain presented himself as the hero in her life. He took and took and took some more.
With no regret. With no shame.With no apology.
The page never turned. Their story didn’t end. Tomorrow never came.
His life of debauchery was their journey to nowhere.
She’d give anything to go back in time. To walk where she had walked. To see what she had seen. One step. One breath. One day at a time. Though in the end, “I love you” were just words.
That destroyed us inside.

Waarschuwing: dit boek bevat seks, drugs/alcohol of geweld.
Warning: this book contains sex, drugs/alcohol or violence

Ik heb dit boek ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie.
I received this book in exchange for an honest review

From The First Verse is het eerste deel in een duologie over Cash McGraw, de leadsinger van Life of Debauchery.


No, no, no, it ain’t me, Journey.
That ain’t me, no way nohow.

pin From The First Verse

Schrijfstijl

Nog nooit eerder had ik een boek gelezen dat door M. Robinson is geschreven. Wel een keer bijna, maar toen kwam er een ander boek tussendoor en heb ik het aan de kant gelegd. Toen ik deze flaptekst las, was ik meteen geïntrigeerd en toen ik erachter kwam dat het een rockband romance was, was ik dubbel verkocht. Bijna het hele boek wordt verteld vanuit Cash en god, wat is het eens heerlijk om 75% van een verhaal vanuit de man te lezen. Ik hou van mannelijke perspectieven en deze gaf me precies wat ik wilde. Cash gevoelens liggen diep in de woorden en je moet verder kijken dan de woorden zelf en dat past zo goed bij zijn personage.
M. Robinson heeft het geschreven vanuit de eerste persoon en je bent dus ook echt Cash. Je voelt zijn pijn, maar tegelijkertijd snap ik als Mariël zijn ouders en vrienden ook heel goed. Het is heel goed gedaan.

quote From The First Verse

Mijn mening over From The First Verse

Ik moest echt inkomen. In eerste instantie begreep ik niet waarom we terug naar het verleden gingen. Waarom moest ik weten hoe hij hier beland was. Het is stom dat dit verhaal niet gewoon begint bij het hier en nu. Zuchtend begon ik eraan.

Langzaam maar zeker begon ik te wennen aan het vroeger. Langzaam maar zeker leerde ik Cash kennen. Hoe hij verzeilt was geraakt in de drank en drugs. Maar toen het verleden voorbij was, vond ik nog steeds de reden niet bijster goed. Drank en drugs hoort bij het leven. Dat zei hij zelf steeds en ik dacht: ja, dat klopt wel gast. Maar waarom hecht je zo’n waarde aan een zes-jarig meisje? Ik wilde doorlezen, wilde het weten. Wilde begrijpen waarom Cash McGraw zo fucked up was en zo hing aan een klein meisje.

En toen kwam dat kleine meisje terug. Alleen was ze niet meer zo klein… ze was nu 18. En volgens Cash enorm knap. Maar dat was niet wat hem naar haar toetrok, want eerlijk is eerlijk, Cash is nu 30 en zij is 18 en toch… begrijp je hen. Langzaam maar zeker ontvouwt zich een heel verhaal. Zijn pijn, haar achtergrond. Tegelijkertijd krijg je enorm veel vragen voor je kiezen en dan het einde… en je wil meer. Ik las het al op de facebookpagina van M. Robinson dat lezers die haar eerder hadden gelezen, wilden wachten op boek 2 omdat ze dit eerder hadden gehad en ik snap ze. Dus ja, lees From The First Verse, maar wacht op deel 2 want je wil verder!

From The Last Verse blijft zo mooi in karakter

johnny cash GIF

Cash is vernoemd naar Johnny Cash. Zijn volledige naam is Johnny Cash McGraw en hij houdt ook van zijn muziek. Elk hoofdstuk in dit boek begint met een quote van een muzikant. Verder noemt Journey zichzelf als kind zijn Junie door Johnny en June Cash en dit blijft het hele boek hangen. Ik vind dit zo mooi gedaan… het doet gewoon pijn aan mijn hart. Het is niet specifiek iets, maar ik wilde het heel graag delen. Dit boek… heeft iets…

Te koop: Amazon | Kobo

quote 2 From The First Verse
four-half-stars
0
Volg:
duntax
duntax

Mariëlle blogt hier als lezer, kijker en schrijver. Verder vertelt ze over haar leven als tweelingmama. Ook is zij schrijver van de New Adult-serie Structure en staat ze drie dagen per week voor haar SBO-klas.

Find me on: Web | Twitter | Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge