Filthy Rich Boys (Rich boys of Burberry Prep #1) by C.M. Stunich

Breek het nieuwe meisje. Dat zou een makkelijke opgave moeten zijn. Zij is vuilnis dat die op Burberry Prep hoort. Nee, Marnye Reed wordt één met de vloer en we beloven er een schouwspel van de te maken. Laten we eens kijken wie er haar als eerste verliefd kan laten worden. De weddenschap is gemaakt.

Neem het op tegen de rijkste jongens van de school. Het zijn de idolen van de school, de goden. Oud geld. Nieuw geld. Een rijzende ster. Deze jongens lijken helemaal niet op die van mijn oude school. Ik kom misschien niet uit hetzelfde omgeving maar ik ben vastbesloten om iemand te zijn. Ze zullen me niet klein krijgen. Ze zeggen dat ze mijn leven tot een hel gaan maken. We zullen zien.


“The hardest hearts are forged in fire; the weakest bend under their will. And revenge … is wicked sweet.”

Melanie’s mening over Filthy Rich Boys

CM Stunich is één van mijn favoriete auteurs en dat maakt ze opnieuw waar met dit boek.

We lezen vanuit Maryne. Ze gaat met een goede beurs naar een top school. Ze is arm en heeft niets wat alle rijke stinkers daar wel hebben. Zonder enige reden wordt ze het pispaaltje van de school. De meest vreemde en erge gebeuren met haar. Het is dus echt een bully romance.

Binnen deze school is er een groep die populair is. Die alle macht in hun handen hebben en er alles aandoen of haar weg te krijgen. Maar Maryne is sterk en dat is wel te merken als ze gewoon haar kin heft en met rechte schouders door de gangen loopt. Laat ik voorop stellen dat ik absoluut niet van pesten hou. Het is prima als je iemand niet mag maar iemand pesten tot diegene breekt, is ronduit respectloos en daarbij ben je gewoon een zielig hoopje stront. Ik had daarom geen idee wat ik van dit boek zou vinden. CM Stunich weet me altijd te verrassen. Hoewel ik tussen de regels doorlees en soort van doorhad waar het verhaal naartoe ging.


“Is that my life outside of these walls was already a living hell. This is just another level of Dante’s inferno, and I’m not afraid—not of any of you.” 

De drie jongens die in dit boek centraal staan, zijn super verschillend. Hoewel ze hetzelfde doel hebben, schijnen er genoeg karaktertrekken door waardoor je al genoeg weet. Een masker is niet altijd alles.

Het enige probleem met dit boek zijn de leeftijden. De karakters moeten rond de vijftien, zestien en zeventien zijn maar ieder van hen komt over alsof ze tussen de achttien en eenentwintig zijn.

Dit boek is eigenlijk een introductie verhaal maar dat maakt het zeker niet minder leuk. De karakters gaan allemaal ontwikkelingen door die erg leuk zijn om te zien en te lezen.

De overige karakters in dit boek komen goed naar voren en er wordt een duidelijk beeld gecreëerd over wie ze zijn en wat zij belangrijk vinden. Het is goed om te lezen dat Maryne echte vrienden heeft en hier op terug kan vallen. Ieder mens heeft een goede vriend nodig.

Nogmaals wil ik benadrukken dat dit een bully romance is. Het is dus niet voor iedereen weggelegd.


“I’ll tell you which demons to avoid.” She pauses and gives me another critical look. “Mostly though, you’ll want to stay away from the devils.” 

Mariëlle’s mening over Filthy Rich Boys:

Ik begon dit boek en zuchtte diep. Hoe cliché. We hebben het elite groepje en we hebben Marnye. Het meisje dat gepest wordt. C.M. Stunich schrijft het op een manier waardoor je toch in het verhaal wordt gezogen en je blijft lezen. Ik wilde weten hoe het verder ging en stiekem heb ik een zwak voor dit soort boeken.
Toch wil ik even een aantal puntjes aanstippen die mij echt tegen de borst hebben gestoten:

  1. De karakters zijn 15 jaar, maar komen over alsof ze een jaar of 21 zijn.
  2. Ze beschikken over een trust-fund (kan), één is ernstig getatoeëerd en een ware rockster (knap op je 15de… zelfs Justin Bieber is dat niet gelukt).
  3. De anderen roken en hebben dagelijks flinke porno seks (vreemd op je 15de). Ik zeg overigens niet dat je geen seks kan hebben op je 15de (kucht), maar de manier waarop (over een wasbak in het openbaar) vind ik een tikkeltje vreemd.
  4. De verf-niet-je-haar regel waar het hoofdpersonage na een incident voor op haar flikker krijgt, vervolgens verft en er niets meer over wordt gezegd. Ook heel apart.
  5. 15-jarige jongens die er gespierd en zelfs ripped uitzien. Bij mij in de klas hadden we toen alleen sprinkhaantjes…

Dat allemaal daargelaten was het een leuk en zelfs verslavend boek en ik wil heel graag snel deel 2 lezen, want ondanks de ietwat vreemde dingetjes wil ik weten hoe het verder gaat. Ik geef dan ook 3 sterren.

Volg:
Melanie van Garderen
Melanie van Garderen

Melanie blogt hier als lezer, kijker en schrijver. Ook is zij schrijver van de Thriller Cyanide

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.