Zintuigprikkelende activiteiten

Ik las via Pinterest een aantal artikelen over Sensory bins. Het leek me wel leuk om zoiets thuis uit te proberen en dus ging ik ermee aan de slag.

Dit zijn de ingrediënten die ik heb gebruikt.

Ik wilde ook graag zo’n sensory bin zoals zij die noemen uitproberen. En dus besloot ik bij mijn boodschappen kokosolie en rijstebloem bij te bestellen. Ten slotte leek me dit de makkelijkste om als eerste te proberen en het is geen grote uitgave. Je hebt namelijk ook met gelatine en zulke dingen, maar daar doe je wat langer over om het te maken. Vrijdag ging ik aan de slag.

Ik pakte de bak van het speelgoed, die ik leeggooide in de box en gooide de rijstebloem in de bak. Ik schepte een aantal lepels kokosolie in een bakje en warmde dit kort op in de magnetron. Hoefde maar 1 minuutje want kokosolie smelt al bij de temperatuur van je hand. Ik goot dit bij de rijstebloem en schudde de bak een paar keer flink door elkaar. Dan voelt het als een soort supersand. Je kunt nog even met je hand erdoorheen gaan en dan is de bak klaar.

Mycah was wakker en dus kleedde ik hem uit tot op zijn luier, om hem vervolgens in de bak te zetten.

Als eerste ging het natuurlijk zijn mond in. Geen probleem want zowel rijstebloem als kokosolie zijn veilig. Al lijkt het me niet super lekker. Hij woelde er met zijn handen doorheen en smeerde het over zijn benen. Hij vond het heerlijk. Mycah is meestal snel afgeleid, maar in de bak heeft hij toch een ruim half uurtje in zijn eentje gespeeld.

Natuurlijk heb ik de hele tijd wel op de bank gezeten om hem in de gaten te houden. Je weet natuurlijk maar nooit. Uiteindelijk gleed hij iets onderuit en toen vond hij het niet meer leuk.

Ik heb hem in de wastafel gezet en hem flink ingesmeerd met zeep, want kokosolie is vrij vet. Even met een washandje en hij voelde superzacht aan. Dat is dan weer het voordeel van kokosolie.
Het mengsel heb ik in een oude doos van de melkpoeder gestopt en de bank even met water en flink wat dreft met een sponsje doorschrobt. Was twee minuutjes werk. Even afdrogen en het speelgoed kon er weer in.

Heel erg leuk en zeker een aanrader!

Heb jij wel eens zo’n bak gemaakt voor je kleintje? Of wil je het nu ook eens uitproberen.

Pinnen op Pinterest? Graag!

DunTax
0
Follow:
DunTax
DunTax

Mariëlle blogt hier als lezer, kijker en schrijver. Verder vertelt ze over haar leven als tweelingmama. Ook is zij schrijver van de New Adult-serie Structure en staat ze drie dagen per week voor haar SBO-klas.

Find me on: Web | Twitter | Instagram

Delen is lief!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge