Weekend weg naar Landal Greenparks

Wij zijn afgelopen weekend lekker weg gegaan. Een kinderhuisje op Landal Greenparks Het land van Bartje. Hoe is ons dit bevallen?

Vrijdag

Zoals je al las in het weekoverzicht (of niet) was het vrijdag een beetje hectisch voor we in de auto zaten. Maar om vijf over drie kwamen we dan toch aan op Landal Het Land van Bartje. Marc heeft met de kids in de auto gewacht en ik ben ons aan gaan melden en heb de sleutel opgehaald. Daarna gingen we op zoek naar ons huisje. De man van de balie had de route heel goed aan ons uitgelegd en ook duidelijk op de plattegrond getekend. Ook had hij een kruis gezet waar wij eventueel de kinderen aan konden melden voor activiteiten. Landal heeft namelijk een heel activiteitenprogramma voor kinderen. Superleuk, maar onze kids zijn daar nog net te klein voor.

We hadden het huisje door de uitleg dan ook snel gevonden. Eenmaal aangekomen hebben we de spullen uitgeruimd en de grootste slaapkamer geclaimd op de benedenverdieping. Wij moesten namelijk het Deryan tentje kwijt voor Fred en George. Daarna snel aan de slag met de flessen, want daar was het inmiddels tijd voor. De kinderen hadden even op het speelkleed gelegen dat we hadden meegenomen, maar waren nu wel toe aan wat eten. Er zat een minigashaardje in het huisje dat ik aanzette voor de sfeer en ook de tv ging aan voor wat achtergrondgeluid.

plattegrond Landal

Het huisje op Landal

Toen de kids klaar waren kwamen de eerste 2 vrienden (W en D) aan waar we dit weekend het huisje mee deelden. Ook zij hebben alles even uitgepakt en de allerkleinste slaapkamer geclaimd aangezien zij geen kinderen hebben.
Ik heb Lennox en Mycah toen op bed gelegd, want die waren moe van alle nieuwe indrukken. Vervolgens zijn W en Marc ons avondeten gaan vangen, oftewel soep gaan halen.
De mannen waren net weg toen de andere vrienden aankwamen (B en M) met hun kinderen. In het huisje zat een superleuke kinderkamer met een hoogslaper en een gewoon bed, maar ook een kinderbedje. Ook stond er een commode met een verschoonkussen. Dat kussen had ik inmiddels naar beneden gehaald, want dat was makkelijker. De kinderen van B en M zouden in de kinderkamer slapen en hadden de grootste lol met ontdekken. De vloer was vinyl dat op gras leek en er stond een bak (geen idee waarom).

‘s avonds

Nadat we allemaal gesettled waren, hebben we soep gegeten. Toen alle kinderen op bed lagen, hebben wij nog gezellig zitten kletsen tot het laat was.

Zaterdag

In de ochtend hebben we opgestart met alle kinderen. Radio aan, speelkleed op de grond en ontbijten maar. Ik ben met D en onze kinderen even naar de supermarkt gelopen die op het park zat, voor broodjes en croissantjes. Toen we terugkwamen hadden de andere kinderen in het washok een kist met speelgoed gevonden. Voornamelijk auto’s waar ze heerlijk mee konden spelen.

Na het slaapje en de fles van 12 uur zijn we naar het zwembad gegaan. Het omkleedstuk was afgrijselijk. Enorm klein en in het gangetje voor de hokjes kon je je kont niet keren en bijna niet langs elkaar heen lopen. De hokjes waren normale hokjes. Gelukkig waren er aan de andere kant wel kluisjes waar we onze spullen kwijt konden. Door het krappe omkleedhokje hebben ik en Marc, Lennox en Mycah in hun kleding en in de maxicosi mee naar binnen genomen. Er was wel een verschoonkussen naast de kluisjes, maar ik vond die zelf wat onhandig gesitueerd om een tweeling op om te kleden. Ik heb ze daarom omgekleed in het zwembad. Daar was een klein terrasje waar we onze spullen lieten.

Ik en Lennox Landal

Zwemmen

Het zwembad zelf was heel erg leuk. Binnen was een groot bad en 2 kleinere pierenbadjes. Ook in het buitenbad, dat nu overdekt is en gewoon binnen is het heel leuk. Daar zijn ook twee pierenbadjes met allerlei sproeiers en dergelijke. Ook is er een glijbaan. Superleuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen.
Wij hebben ons er een uur en een kwartier prima vermaakt. Toen waren de kids heel erg moe, want voor Lennox en Mycah is dit een behoorlijke inspanning. Ik en Marc zijn met W teruggegaan naar het huisje. De anderen bleven nog even met de andere kinderen, want het was gewoonweg heel leuk.

De kinderen op bed gelegd en daarna een uurtje met zijn drieën gekletst over van alles en nog wat.

Nadat de mannen boodschappen hadden gedaan voor het avondeten, heb ik samen met Marc onze kids in bad gedaan en na de fles naar bed gelegd. Ze sliepen zonder mokken in het Deryan tentje dat we niet eens thuis hadden uitgeprobeerd.

‘s avonds

‘s Avonds hebben we gegourmet. Toen we klaar waren en opgeruimd hadden, gingen B en M de kinderen op bed leggen. Wij hebben ondertussen alles opgeruimd. Daarna hebben we met een wijntje en een biertje spelletjes gedaan.

Marc en Mycah Landal

Zondag

Deze dag hebben we heel weinig gedaan. Danique en ik hebben een rondje gewandeld met de kinderen. Danique weer met de Stokke draagzak en ik met de draagdoek. Daarna hebben we ze even in bed gelegd. Lennox had nog honger want die had slecht gedronken. Daarna hebben we alles ingepakt en zijn naar huis gegaan.

Eigenlijk hadden we nog tot maandag, maar iedereen moest maandag weer werken behalve ik en Marc. Daarom besloten naar huis te rijden. Het was een heel gezellig weekendje en het park zeker een aanrader. Er is een mooie grote speeltuin. Het kinderhuisje is superleuk en staat ook op loopafstand van een speeltuintje die je van binnen uit in de gaten kunt houden.

Algemene mening over Landal Greenparks het land van Bartje

Ook het zwembad is heel leuk, maar je kunt dus ook aan de achterkant erin. Dit is een tip, want aan de voorkant is het behoorlijk krapjes en druk. In de buurt zijn leuke dingetjes te doen zoals het Dinopark (in de winter helaas dicht dus hier konden we niet naartoe), Westerbork en Wildlands. Genoeg om te doen. Je kunt natuurlijk ook nog Hunebedden bekijken.

Ben jij wel eens in het land van Bartje geweest? Of ergens anders wat een hele goede aanrader is om een keer te proberen?

DunTax
0
Follow:
DunTax
DunTax

Mariëlle blogt hier als lezer, kijker en schrijver. Verder vertelt ze over haar leven als tweelingmama. Ook is zij schrijver van de New Adult-serie Structure en staat ze drie dagen per week voor haar SBO-klas.

Find me on: Web | Twitter | Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge